Pride-parade i Stavanger i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Pride-bevegelsen vil lære oss at mannlig og kvinnelig ikke finnes

Skal vi nå slutte å tenke, og slå følge med denne syke ideen? Skal vi nå kaste vrak på alt vi vet om kroppen, fysiologien, biologien og genetikken?

I mai ble det arrangert pride-dager i Volda. Lokalavisa Møre hadde reportasje med farger, smil og fest. Og de som ikke heier på dem, får sine pass påskrevet, bakstreverske og mer til.

Overskrifta på reportasjen, som kanskje var en parole, er: Kjærleiken har sigra. Ja, jeg er enig i proklamasjonen «Kjærligheten har seiret!». Hvor og når skjedde det? Det skjedde i april år 33, i Jerusalem, på Golgata kors, da Jesus i kjærlighet til en fortapt menneskehet tok straffen for vårt opprør på seg og åpnet forsoningens dør til fred med vår Skaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg respekterer menneskers rett til å velge sin livsstil. Men jeg er ikke glad for disse pride-arrangementene i landet. For de promoterer en svært destruktiv agenda, som nok ikke alle som marsjerer er klar over. I reportasjen i Møre finner vi flere ganger ordet «skeiv», skeive sine retter, skeiv sin historie, etc.

Så langt jeg forstår er foreningen FRI sentral i pride-arrangementene, og deres ungdomsforening kalles Skeiv Ungdom. Bak hele denne pride-bevegelsen står noe som heter skeiv teori som drivkraft. Det engelske ordet er Queer Theory.

Så hva går skeiv teori ut på? Her henter jeg litt stoff fra Peter Saunders, leder for Christian Medical Fellowship, Storbritannia.

Du kunne tenke at det er ikke noe mer innlysende enn at mennesker er delt i to klart kjennelige kategorier, menn og kvinner. Men skeiv teori søker å undergrave det faktum, til hva de kaller å bryte ned den todelingen, og få oss vekk fra den slags arkaisk tokjønnstenkning.

Og ideen de vil selge er at mannlig og kvinnelig ikke er reelle ting i det hele tatt, at de bare er sosiale konstruksjoner. At de bare er produkter av den måten vi er oppdratt på.

De er resultat av at vi lever i et tokjønnssamfunn. Skeiv teori vil altså ha oss til å tro at vi trenger å kvitte oss med disse kategoriene fullstendig.

De vil lære oss at vi ikke skal basere våre begrep på noen biologisk realitet, men i stedet tenke på kjønn som noe flytende over et helt kontinuum. Så det spiller ingen rolle hva våre hormoner og kromosomer, våre indre og ytre genitalier sier om oss. Det som er viktig er hva vi føler vi er inne i oss.

Skeiv teori er faktisk nå en akademisk disiplin og blir undervist ved universiteter, i USA. Så en hel ny generasjon av unge mennesker vokser nå opp til å tro på disse ting, at kjønn er en sosial konstruksjon, at vi skaper vår egen identitet og vår egen virkelighet. Så langt Saunders.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange som går i pride-tog mener kanskje de støtter de homofile. Men i virkeligheten er de med og promoterer denne destruktive ideologien som har fått navnet «Queer theory».

Det er ikke vanskelig å forstå at denne tenkemåten har potensial i seg til å bryte ned ethvert sivilisert samfunn der den får aksept. Den rommer en konsekvent fornektelse av Guds autoritet over sin skapning. Kristne som går pride vil jeg minne om Jakob 4:4: Den altså som vil være verdens venn, han blir Guds fiende.

Men hør, skal vi nå slutte å tenke, og slå følge med denne syke ideen? Skal vi nå kaste vrak på alt vi vet om kroppen, fysiologien, biologien og genetikken? Og kjøpe ideen at kjønn ikke er biologisk bestemt? Skal vi kaste kull på skaperordningen med det mannlige og kvinnelige kjønn? Og Guds gode vilje med ekteskapet, familien der barn skal fødes og vokse opp? Vil ikke Gud på den ytterste dagen kalle dem til regnskap som forkaster sannheten og fremmer denne forførelse?

Apostelen Paulus sier at vi må se (både) Guds godhet og strenghet. (Rom 11:22) De som vender om og frykter Gud, vil få erfare Guds godhet. Men for dem som forkaster, er der en annen side hos Gud, som er all jordens dommer.

Les også
Pride-parader og regnbueflagg: Hvorfor ikke?
Les også
Samlivsrevolusjonen
Les også
Homohat blant kristne
Les også
Radikal kjønnsideologi inn i straffeloven?
Les også
Kjære medmenneske
Les også
Respekt og toleranse