Gjør som Trump, lytt til folkeretten og til Guds stemme

Donald Trump må jo ha hørt Guds stemme om hva som er rett og galt i disse stridsspørsmålene. Det er likevel et tankekors at Gud kunne bruke en slik mann.

«Siden du ba om dette og ikke om et langt liv eller rikdom eller død over dine fiender, men om evne til å høre hva som er rett, så vil jeg gjøre det du har bedt om. Nå gir jeg deg et hjerte som er så klokt og forstandig at din like aldri før har vært og heller ikke skal komme etter deg. 1. Kongebok 3.12–13.

Kong Salomo hadde svakheter som mange sikkert kan kjenne seg igjen i. En kvalitet fantes likevel i hans karakter, og det var evnen han fikk i begynnelsen av sin politiske karriere til å høre hva som var rett og galt. Det kvalifiserte ham i Guds øyne til å bli den siste konge over 12-stammeriket Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han ble dette rikets mest storslåtte konge, bygde det første tempel, hadde høy status i det internasjonale samfunn og skrev og diktet mye vakkert. Han tok rett nok over 700 koner til ekte, selv om han hadde bedt Gud om visdom. Det er et tankekors.

Ikke en gang president Donald Trump er ifølge Skriften kong Salomos likemann i å skjelne mellom rett og galt, men jeg tror at Trump ble funnet verdig til å bekle et krevende embete i en kritisk tid fordi han nettopp kunne skjelne mellom rett og galt i et spesielt spørsmål som ligger Guds hjerte nær:

Israels rettigheter i forhold til sine arabiske nabofolk, i særdeleshet til det såkalte «palestinske folk».

At han dessuten har flyttet den amerikanske ambassaden til jødenes hovedstad Jerusalem, og anerkjent Golanhøydene som Israels rettmessige del av løftes landet, vitner om god hørsel. Han må jo ha hørt Guds stemme om hva som er rett og galt i disse stridsspørsmålene. Det er likevel et tankekors at Gud kunne bruke en slik mann.

Måtte han fortsatt lytte til denne stemmen i vanskelige spørsmål!, blant annet når det gjelder den såkalte «Vestbredden», som han snart skal uttale seg om i sin lenge annonserte fredsplan for Midtøsten. Det er et stort under at han er så Israel-vennlig når resten av verden fordømmer Israel for landets «ulovlige okkupasjon» av Judea og Samaria.

«The Haag-initiative Cooperation, thinc», 2018, som «Senter mot antisemittisme» (SMA) har oversatt til norsk fra dokumentet «The Hague Statement of jurists on the Israel-Palestine conflict» er nyttig lesning for dem som ikke evner å høre Guds stemme i dette spørsmålet, men heller vil lytte til hva folkeretten har sagt om problemet i over 100 år: Google: www.thinc.info. Vurder selv sannhetsgehalten i dokumentet!

Det er laget av en gruppe internasjonalt anerkjente jurister og eksperter på folkerett for å bistå personer, som er opptatt av temaet og ønsker å sette seg inn i folkerettslige holdbare standpunkter og argumenter til bruk i den pågående offentlige debatt.

Initiativet er et lenge etterspurt behov i en debatt som knapt nok har sin like når det gjelder løgn og halvsannheter. Løgnens far er nødt til å stå bak.