Bildet viser en kvinne som oppfordrer til boikott av Eurovision 2019, som nylig fant sted i Tel Aviv. Foto: Oded Balilty, AP/NTB scanpix

De nyttigste av alle idioter

Pressen støtter ukritisk BDS-fanatismen. Det er synd – for pressen. Det reduserer troverdigheten – ytterligere. Inntrykket av kampanjemedia befester seg.

Kan hende det finnes grunner til å boikotte kulturarrangementer. Av og til gjør det kanskje det, men det skal veldig mye til. Kultur bygger broer, skaper økt forståelse og kan bidra til bedre sameksistens.

Joik har større kraft enn krutt, som det ble sunget en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I de siste 15 årene er ESC blant annet blitt arrangert i Tyrkia, to ganger i Ukraina og i Serbia, Russland og Aserbajdsjan. Jo da, det var innimellom noen spede røster som pekte på menneskerettighetsbrudd og andre kritikkverdige forhold.

Men det fikk liten plass i media. Det var for så vidt greit nok. Let's sing and dance. Let's enjoy each other – for en stakket stund.I forhold til de forannevnte er Israel et menneskerettighetsfyrtårn.

Et demokratisk land som, på tross av krig og konflikt, holder seg strengt til de demokratiske prinsippene.Professor Hans Petter Graver fremholder Aharon Barak, Israels høyesterettspresidenten gjennom mange år, som en av sine juridiske helter. "På slagmarken tier retten, sies det.

Men (...) dommer Aharon Barak taler rettens sak, også midt i krig og terror", skriver Graver. Soldater som begår menneskerettighetsbrudd blir stilt ansvar og må ta sin straff.I krig og konflikt skjer det mye urett, og det er mye lidelse. Den svake part lider mest. Men, på tross av det vi blir fortalt gjennom den massive anti-israelske propagandaen, så gjør Israel sitt ytterste for å unngå sivile tap og lidelse.

Internasjonale militære analytikere berømmer Israels anstrengelser for å unngå sivile tap og mener at tapene ofte er oppsiktsvekkende lave – relativt sett. Dette er det to grunner til. Israel er et demokratisk land som anstrenger seg for å holde seg til de demokratiske og menneskerettslige prinsippene.

Og så ønsker de naturligvis i størst mulig grad å unngå all den negative pressen.Hamas driver en kynisk propagandakrig der antall drepte palestiner er et viktig middel – og slik også et mål. Utskytningsramper for raketter blir bevisst plassert i tett befolkede områder, sivile blir nektet å forlate sine hjem når de står i fare for å bli angrepet, og barn og sivile busses inn i konfliktsonen ved de ukentlige konfrontasjonen ved grensegjerdet.

Når pressen skriver ukritisk om Israels angivelige brutalitet og palestinske ofre, virker Hamas sin propagandastrategi. Slik blir de oppmuntret til å få enda flere sivile i egen befolkning drept. Og slik ender norsk og vestlige medier som de nyttigste av alle idioter – og som dermed har blod på hendene.

Boikott av ESC i Tel Aviv gis mye plass i NRK og TV2 – i motsetning til da begivenheten fant sted i autokratiene og i diktaturene i øst. Greit nok, men det gagner ikke sivile palestinere. Derimot er Hamas kjempefornøyd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hamas og Goebbels er / var begge kyniske og skruppelløse propagandister for en diktatorisk og undertrykkende ideologi.

Forskjellen er at vestlig presse, som gjennomgående var svært kritiske til Goebbels, er fullstendig ukritiske i fht til Hamas sine effektive bestrebelser på å spre død, fordervelse – og løgn og bedrag.

Noen burde skamme seg – om ikke annet.