KIRKE: Etter min mening er i d
...
KIRKE: Etter min mening er i dag den største utfordringen til Den norske kirke nettopp det å være like relevant og aktuell for landets folk som den en gang var, skriver Therese Egebakken. På bildet ser vi Stavanger domkirke. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix
debatt
Sammen må vi få til en levende folkekirke
Del
Jeg stiller for første gang som kandidat til menighetsråd og bispedømmeråd i Stavanger, på nominasjonslisten. Nå til høsten er det kirkevalg.

Det betyr at nye menighetsråd og bispedømmeråd skal velges i alle bispedømmer. Spesielt spennende er det i år da vi har tre lister som stiller med kandidater til valget. Åpen folkekirke, Bønnelista og nominasjonskomiteens liste.

For meg er det tre saker jeg har mitt hjerte nært og som vil være mine «hjertesaker».

Jeg vil at kirkebenkene om søndagen fylles igjen, og jeg ønsker et tilbud der unge voksne kan få komme til kirken uten å ha ansvar og oppgaver hver eneste gang, og jeg vil ha en kirke som legger til rette for at man også utenfor gudstjenestetid kan få vennskap og relasjoner på tvers av generasjoner, aldersmangfold, som igjen bare vil styrke menigheten.

Det er også viktig å forholde seg til at det nylig ble bekreftet at for første gang gifter flere seg borgerlig enn kirkelig, at en del melder seg ut av Den norske kirke, og at flere vurderer/velger annet enn kirkelig dåp og konfirmasjon.

Dette er tungt, men sannheten, derfor er det også viktig med dette i bakhodet og jobbe for en mer aktuell og relevant kirke i det ellers sekulære og moderne landet vårt, slik at flere kan fortsette å føle seg hjemme og kjenne tilhørighet til Den norske kirke.

Etter min mening er i dag den største utfordringen til Den norske kirke nettopp det å være like relevant og aktuell for landets folk som den en gang var. Så er samtidig fakta at kirken vår har over 3,6 millioner medlemmer, som tydelig peker på potensial og at dette ikke er umulig, sammen må vi få til en levende folkekirke!

Den enkleste og beste starten for et godt utgangspunkt til en god kirkelig fremtid for Den norske kirke, er at du som medlem av kirken går opp til valglokalet 8. eller 9. september og stemmer klokt!

Dette blir et spennende og kjekt valg, men mest av alt et viktig valg. Dette handler om hvem vi skal la styre kirken vår de neste fire årene, hvem vi ønsker skal forme kirken og hvordan den skal farges. Derfor, les deg opp på hvilke kandidater som finnes der du skal avgi stemme, og stem klokt!

debatt,therese egebakken,bønnelista,kirkevalg,den norske kirke,åpen folkekirke