Bildet er fra 15. april i år o
...
Bildet er fra 15. april i år og viser en brennende Notre Dame. Foto: Thibault Camus, AP/NTB scanpix
debatt
Burde brente kirker tale til oss?
Del
Undersøkelseskommisjonens dom om brannårsaken i Paris-katedralen kan bli et interessant dokument, som burde hjelpe oss til å gjennomskue hva som bare er konspirasjonsteorier.

Arnulf Øverlands kjente dikt fra 1930-årene «Du må ikke sove» har fått en aktualitet som ingen drømte om da diktet ble skrevet. Da tenkte både forfatteren og leserne på nazismens fare som truet verden fra Berlin.

Han skrev i en av diktets strofer: «Europa brenner» uten at han på det tidspunkt visste at profetien om branner i Europa skulle bli like sann i begynnelsen av det 21. århundre som profetien hans om nazismens ildebrann fra 1933 til 45. Nazismen la som kjent i denne perioden halve Europa i aske fra Stalingrad i øst til Den britiske kanal i vest.

I dag trues Europa av en stor ildebrann fra den muslimske verden som gradvis, og på mer eller mindre lovlig vis, har invadert Sentral- og Vest-Europa. Ytterliggående islamisme har en like djevelsk ideologi i bunnen, som det nazismen i sin tid hadde. Det har både jøder og kristne fått bittert erfare fra New Zealand i øst til California i vest.

Få politikere på den politiske venstreside ser i dag faren som truer, slik Øverland gjorde i 1930-årene. Den politiske venstreside her hjemme og i Europa er mer eller mindre blind for brannfaren som truer det kristne Vesten fra den globale, muslimske ekstremismen. De ser ikke faren for vår kultur ved å praktisere en raus innvandringspolitikk overfor mennesker fra den muslimske verden, som er bærere av en for oss fremmed og totalitær ideologi.

Kirkehistorikere kan fortelle en dyster historie om kristne samfunn i Lilleasia, Nord-Afrika og på Balkan som etter de muslimske erobringene etter Muhammeds tid på 600-tallet mer eller mindre ble rasert på disse stedene, ikke bare med militærmakt, men også med en gradvis snik-islamisering, som likner på den vi ser i Frankrike og andre steder i dag.

En fransk professor, Guy Milliere, ved Universitetet i Paris har arbeidet for flere «think tanks» og skrevet til sammen 27 bøker om fransk, europeisk og de forente staters historie. Han skrev en artikkel for Gatestone Institute dagen etter brannen i Notre Dame:

«Knapt en time etter at flammene begynte å stige opp over taket på domkirken – på et tidspunkt da ingen kunne gi en forklaring på hvordan brannen hadde oppstått – ilte franske autoriteter til mediene og påstod at brannen var et arbeidsuhell, og at en ildspåsettelse var helt utelukket. Kommentarene lød slik offisielle uttalelser fra den franske regjering alltid lyder etter terrorangrep i Frankrike i de siste år.»

Muslimer må aldri mistenkes for å være ansvarlige for uoppklarte terrorhandlinger. Det blir sett på som konspirasjonsteorier.

Virkeligheten ser slik ut, skrev Milliere: «Brannen i Notre Dame inntraff på et tidspunkt da angrep på kirker i Frankrike og Europa, ja, i hele verden dramatisk har økt i antall de siste årene. Mer enn 800 kirker bare i Frankrike ble angrepet i året 2018.»

Mange kirker i Frankrike står tomme året rundt. Tallet på katolske prester avtar år for år, og de som er aktive er enten svært gamle eller har kommet fra Afrika og Latin-Amerika. Den dominerende religion i dagens Frankrike er islam. Hvert år blir flere og flere kirker revet for å gjøre plass til parkeringsplasser eller kjøpesentre. Moskeer blir bygd overalt, og de er fulle av folk – i hvert fall under fredagsbønnen.

Undersøkelseskommisjonens dom om brannårsaken i Paris-katedralen kan bli et interessant dokument, som burde hjelpe oss til å gjennomskue hva som bare er konspirasjonsteorier.

Les artikkelen som forklarer den store, muslimske fremgang i verden: European Churches: Vandalized, Defecated On, and Torched «Every Day».

roald øye,debatt,arnulf øverland,guy milliere,notre dame