Påske - beviset for vår tro

Påskebegrepet er mangfoldig og forvirrende i verden. Både på gaten og i menigheten vil man oppdage stor forvirring om hva Påske egentlig er.

I den gamle pakten finner vi ingen Påske uten et offerlam. I den nye pakten finner vi at Jesus er vårt påskelam. «For vårt påskelam er slaktet, Kristus» 1.Kor. 5:7.

Bare den kristne troen har bevis. Ingen andre falske religioner har bevis for sin tro. Bare Jesus har seiret over døden!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: ‹Frykt ikke! Jeg vet at dere leter etter Jesus, den korsfestede. Han er ikke her, Han er stått opp, slik som Han sa. Kom og se stedet hvor Han lå!›» Matt. 28:5–6.

Uten oppstandelsen hadde vi ingen bevis. Vårt evangelium har kraft til å frelse på grunn av oppstandelsen. Gud reiste Jesus opp fra døden (Rom. 10.9).

Vi tilber ikke Jesus på korset eller i graven. Den som tilber korset er en avgudsdyrker. Kobberslangen i ørkenen ble etter hvert en falsk avgud og en forbannelse for Israels barn. Vi tilber den oppstandne og levende Jesus. «For jeg vet at min Forløser lever» Job 19:25.

Oppstandelsen ble forkynt av en engel. Dersom en engel fra himmelen forkynner et annet evangelium enn oppstandelsen, han være forbannet (Gal. 1:8).

Bare evangeliet om den korsfestede og oppståtte Jesus Kristus kan sette oss fri fra synd. Jesus kom med blod og vann, en fullkommen rensing og forløsning fra våre synder.

«Jeg kunngjør for dere, søsken, det evangelium jeg forkynte dere, det dere også tok imot, det dere også står på.

Gjennom det blir dere også frelst, når dere holder fast på ordet slik jeg forkynte det, ellers blir det forgjeves at dere kom til tro. For først og fremst overga jeg til dere det jeg selv har tatt imot, at Kristus døde for våre synder etter skriftene, at Han ble begravet, at Han sto opp den tredje dagen etter skriftene, og at Han viste seg for Kefas og deretter for de tolv.» 1.Kor. 15:1–5.

Vår tro er levende på grunn av oppstandelsen!