BIldet viser Visjon Norge-sjef
...
BIldet viser Visjon Norge-sjef Jan Hanvold. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
debatt
Visjon Norge har sin berettigelse
Del
Vi er mange som setter pris på tv -kanalen Visjon Norge, en kanal som taler hvor andre tier.

Denne harde dømmingen av Visjon Norge og deres støttepartnere av amanuensis Oddbjørn Johannesen ved Universitetet i Agder (Dagen 1. april), som ikke tar med noe positivt, er usaklig.

Punkt 1: Ledelsen i kanalen driver ikke sensur, men lar alle som har noe på hjertet slippe til. Israel står høyt på listen, i motsetning til det offentlige Norge.Punkt 2: Kampen mot selvbestemt abort prioriteres høyt.

Gudstjenesten med nattverd som abortmotstander, teolog og prest Ludvig Nessa holder hver søndag kl. 15.00 i kanalen fra et bedehus i Fredrikstad, er som å skru tiden tilbake 50-70 år.

Den gang kirken forkynte gjenfødelsens vei til frelse. En salme som den offentlige kirken og øvrige sangbøker har tatt bort er av biskop J. N. Brun, som mye var brukt fra min barndom/ungdomstid i de trakter jeg kommer fra, kirke- og bedehusmiljø.

Nynorsk salmebok anno 1953. Nr 810 v. 1: «Du fødes må på ny Om du vil se Guds rike. Den tale synes hård Og høi og mørk tillike. Ti din fornuft er blind Og viljen altfor svak, Og hele verket er Guds Ånds og nådes sak».

Å ikke nevne noe positivt om alt det gode som har sin plass på kanalen, er bare trist.

arne bjerga,tv visjon norge,visjon norge,jan hanvold