«Dagens lederskribent (28.mars) velger å fastholde den feilaktige oppfatningen om at reaksjonene på Alv Magnus (bildet) sin preken i Tomb kirke handler om at han forkynte om synd, dom, nåde og omvendelse», skriver biskop Atle Sommerfeldt. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Fortsatt på siden av saken

Dagens lederskribent (28.mars) velger å fastholde den feilaktige oppfatningen om at reaksjonene på Alv Magnus sin preken i Tomb kirke handler om at han forkynte om synd, dom, nåde og omvendelse.

Reaksjonene fra både sokneprest og gudstjenestedeltakere handlet tvert imot om at prekenen knyttet dommen til hvilke synspunkter mennesker har på aktuelle saker i dagens kirkevirkelighet, og på dette grunnlaget identifiserte hvem som blir frelst og hvem som går fortapt.

I tillegg til at en slik teologi er både ubibelsk og uevangelisk, er den også med å støte mennesker bort fra Kristus og kirken, slik en av de reaksjonene vi har mottatt etter gudstjenesten vitner tydelig om: «Denne type forkynnelse har skapt mye angst i min barndom, ungdom og mitt voksne liv».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Heller ikke Dagens generelle beskrivelse av Den norske kirkes teologi i disse spørsmålene vitner om spesielt god innsikt. Vi er alle syndere, og vårt eneste håp i møte med dommen er Guds nåde slik den er vist oss i Jesu død og oppstandelse.

Dette er tydelig i enhver gudstjeneste i Den norske kirke, der syndsbekjennelse og nådetilsagn er obligatoriske ledd og et tydelig utrykk for behovet for den daglige omvendelse. Men dommen overlater vi til Gud.

Les også
Alv Magnus har ikke mandat til å bestemme hvem som er ugress
Les også
Syndsforlatelse eller syndsvelsignelse?
Les også
Sogneprest beklager etter at Alf Magnus holdt «svovelpreken»