Bildet er fra Kirkemøtet 2019 og viser Jan Otto Myrseth, biskop i Tunsberg, som leser prekenteksten under åpningsgudstjenesten i Nidarosdomen onsdag 27. mars.

Sannheten er

Dere øvrighet, myndigheter og lovgivere: Dere kjemper for å verne miljøet. Det er godt. Men dere vil ikke verne det mest dyrebare og kunstferdige av alt i skaperverket, barnet i mors liv! (Sal 139,13-15)

Gunnar Gjevre holdt en forkortet versjon av dette innlegget under generaldebatten på Kirkemøtet 2019.

-----

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det sies at abortloven er en god lov. Det er løgn. En lov som tillater oss å drepe andre mennesker vil aldri være en god lov. Det er å bryte budet "Du skal ikke slå ihjel." (2Mos 20,13)

Sannheten er at vi er "skapt i Guds bilde"; ja, fra " FØR vi er formet i mors liv er vi kjent av Gud". (1Mos 1,26; Jer 1,5)

Sannheten er at den svakeste parten ikke er kvinnen, men fosteret. (Sal 8,3; Matt 21,16)

Sannheten er at abortloven, som samboerskapet, er patriarkalsk i sitt vesen. Slikt er ikke etter Guds vilje. (Matt 20,26-28; 1Kor 6,19-20; Gal 3,26-28)

Sannheten er at fri abort er ofring på selvrealiseringens alter - både for menn og kvinner. Det er avguderi. (2Mos 20,3-5; Jer 7,18-19)

Sannheten er at de drepte barna i mors liv er blant vår tids martyrer. Skal kirken støtte denne ofringen til Molok, til Baal? (3Mos 18,21; 3Mos 20,2; Jer 32,35)

Dere kvinner: Dere tror dere er frie. Ingenting er mer feil. Seksuell frigjøring, abortlov, samboerskap, alt dette holder dere fanget " under syndens lov". (Rom 7,23) Men Kristus kan sette fri! (Joh 8,36)

Dere menn: Dere har grepet mulighetene som ligger i fortsatt utnyttelse av kvinnen. Dere unndrar dere byrdene og skammen, dere tar ikke ansvaret for handlingene deres, dere er feige, dere gjør urett, dere skaper urett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Slikt er skyldig til Guds straff. (Åp 21,8) En virkelig mann tar ansvar, ja, han prøver å leve for kvinnen og familien " slik Kristus lever for menigheten". (Ef 5,25; Gal 5,14; Gal 5,13)

Dere biskoper, hyrder og kirkeledere: Hvorfor leder dere oss vekk fra Gud og Guds ord? Dere er mer politikere enn biskoper og tilsynsmenn. Dere ønsker å bli anerkjent av mennesker og glemmer Gud.

Dere " klør verden i øret." (Jak 4,4) Dere har abdisert; myndigheten som er gitt dere, har dere overlatt til verdens fyrste. Hvordan kan dere så være salt og lys i verden? (Fil 2,15; Matt 5,13)

Dere øvrighet, myndigheter og lovgivere: Dere kjemper for å verne miljøet. Det er godt. Men dere vil ikke verne det mest dyrebare og kunstferdige av alt i skaperverket, barnet i mors liv! (Sal 139,13-15)

Hykleri! Hvorfor vil dere ikke forstå at dere er underlagt sannheten om at alt har opphav i Gud? (Apg 4,24) Å være ulydig mot Guds bud fører til ulykke og dom. (1Kong 13)

Gud er ingen kompromissets Gud! " Gud er en fortærende ild"! (5 Mos 4,24; Hebr 12,29) Men " Herren Gud er også en barmhjertig og nådig Gud, langmodig, rik på nåde og sannhet"! (Sal 86,15) " Søk ham mens han er å finne"! (Jes 55,6)

Herre! " Summen av ditt ord er sannhet, dine rettferdige lover varer evig". (Sal 119,160)

"Hør hva Ånden sier til menighetene"! (Åp 2,7)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(...) "vær da lydige mot Gud! (...) Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. Vask hendene, dere syndere, rens hjertene, dere som har et delt sinn! Klag og sørg, bryt ut i gråt! Vend latteren til sørgesang og gleden til alvor. Ydmyk dere for Herren, så skal han opphøye dere". (Jak 4,7-10).

"Så sier Herren: Still dere på veiene og se! Spør etter de gamle stiene, etter veien til det gode! Gå på den, så skal dere finne hvile for deres liv". (Jer 6,16)

Jeg har sagt hva Gud har gitt meg å si.

Dette er valget. Dom – eller frelse. (Sal 139,23-24)

Les også
Flere konservative slutter i KirkemøtetKirkemøtet
Les også
Føler seg ikke ønsket i kirkenKirkemøte