Her er tidligere KrF-leder Knu
...
Her er tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide på talerstolen under Oslo Symposium 2019. Foto: Håvard Lied
debatt
Bombastisk Hareide
Del
Til Knut Arild Hareide.

Takk for mange fine poenger i din tale på Oslo Symposium. Jeg synes det var fint at du la mye vekt på viktigheten av å støtte de sårbare og utsatte i samfunnet.

Men jeg lurer på om du ble litt vel fordømmende i dine kommentarer om Trump og at du derfor fikk den overraskende reaksjonen fra salen. Det er mye kontroversielt med Trump, uten tvil.

Hans uttalelser og fremtoningen gjør ham til et lett bytte for de som ikke vil ham og hans politikk vel. Men hvis vi holder oss til sak, så er det flere ting som er veldig bra! Saker som er viktige for tusenvis av kristne i Norge. Det synes jeg du burde ta inn over deg.

Du må vel være enig i at det er kjempebra at han lyktes med å få inn en konservativ høyesterettsdommer, og at han jobber mot at senabort skal være tillatt i USA. Du må vel synes at det er viktig og bra, med tanke på at barn kan taes liv av helt fram til fødselen i noen av USAs stater!??

Jeg vet ikke om du synes det er bra at han flyttet ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, men det synes jeg er kjempebra, og mange av de på Oslo Symposium syntes også det, og det visste du vel.

Jeg er langt fra å hylle Trump, men jeg synes ikke det er rart at Trump ønsker USAs beste. Du vil vel også at vår statsminister og regjering skal ønske Norges beste. Å ta vare på sitt eget land er ikke det samme som å ikke tenke på andre.

USA er vel fortsatt de største bidragsyterne internasjonalt? Kanskje ganske overveldende også. Og da er det ikke så rart at de setter litt flere krav der hvor de ser at det er nødvendig, for eksempel overfor Norge og vårt forsvarsbudsjett! Og FNs urettferdige behandling av Israel.

Uttalelser mot kvinner og funksjonshemmede (om funksjonshemmede har jeg ikke lest selv) hvis det er tilfelle, er det selvfølgelig ikke bra! Heller ikke er det bra at han ikke gjør noe med våpenlovgivningen i USA.

Når det gjelder muren er det også selvfølgelig veldig kontroversielt, men vi må ikke glemme at Mexico er verdens mest voldelige og farlige land (som ikke er i krig) Husk også at det i USA er nesten elleve millioner papirløse immigranter! Seks millioner av disse kommer fra Mexico (Kilde: Pew Research Center).

Dette er ingen lett situasjon. Jeg vet ikke hva jeg skal mene om muren. Jeg har for lite kunnskap om det, men jeg synes i utgangspunktet at murer ikke er en god løsning, men noen ganger kommer murer som resultat av manglende løsninger med tilstøtende land.

Jeg får vondt når jeg tenker på de mange hundre tusener av fortvilte mennesker som vil flykte fra Mexico og Mellom-Amerika. Men fra det, til en total fordømmelse av Trump er det et godt stykke. Det er jo en svært vanskelig situasjon for USA med henhold til tilstrømning av kriminalitet og narkotika over denne grensen også. Det må du vel se?

Jeg hørte på talen din på nettet og synes nok du var veldig bombastisk og fordømmende. Og er det ikke litt rart å si at du presenterer, «sannheten om Trump»?

Det synes du sikkert selv også, hvis du tenker deg om. Jeg tror det er lurt å tenke på disse tingene til neste gang, for jeg tror jo ikke at du ønsket å splitte, men å samle.

Selv om du har skrevet på Facebook at du tåler godt å bli buet på fra Oslo Symposium, som om Oslo Symposium var en homogent enig forsamling à la et politisk parti. Denne uttalelsen var i hvert fall ikke samlende.