KrF: Utviklingsminister Dag Inge Ulstein på vei inn til det første møte i stortingsgruppa etter at KrF gikk inn i regjeringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Dag Inge Ulstein – du klarte det

Jeg er en av KrF sine passive medlemmer som er kjempetrøtt både av det røde KrF og det blå KrF.

Og tanken har dukket opp: Vil dette rett og slett kunne ødelegge partiet?

Og jeg har faktisk tenkt: Ikke usannsynlig! Men etter et intervju på TV fikk jeg nytt håp, og det skjedde onsdag 24. januar hos Torp på NRK. (Programmet kan sees når som helst på NRK-appen).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Der fikk jeg et møte med en ukjent KrF-politiker, nyutnevnt minister i Solberg-regjeringen. Han klarte å kommunisere KrF-politikk på en sånn måte at fargene forsvant! Takk! Og han klarte det med glans, det jeg trodde var umulig i den fastlåste situasjonen som har preget partiet alt for lenge.

Måtte hans klokskap smitte over på KrF-politikere på alle nivåer. Jeg har nemlig ikke tenkt å stemme på et blått KrF framover, heller ikke på et rødt – derfor: Gi meg KrF tilbake – slik jeg kjenner det, slik Dag Inge Ulstein formidlet det på en vakker og sterk måte:

Du gav meg håp om at KrF vil kunne spille en viktig og sentral rolle framover i sentrum av norsk politikk – til landets beste. Gi meg tilbake et parti uten sterke farger som taler med en stemme om det som er viktig i politikken!