KrF-leder Knut Arild Hareide.
...
KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KrFs skjebnesvangre verdivalg
Del
KrF står nå ovenfor et verdivalg, ikke et personvalg.

KrF står nå overfor et verdivalg, ikke et personvalg. Mitt ønske for KrF er at vi finner en vei videre som er mest mulig samlende for KrF. Jeg ble veldig glad da jeg så den styrte lekkasjen på mandag fra «sentrale kilder i KrF» om at partileder Knut Arild Hareide ikke går av umiddelbart hvis hans alternativ taper avstemningen.

Hvis «det blå alternativet» vinner, venter han med å bestemme noe inntil resultatet fra sonderinger (og eventuelt forhandlinger) med dagens regjering er klare.  Hvorfor var det gode nyheter? Fordi det innebærer at «de blå» nå trygt kan stemme på at KrF skal sondere (og eventuelt forhandle) med Erna Solberg først.

Dersom vi ikke får et resultat som stortingsgruppen er fornøyd med, har vi fortsatt Knut Arild Hareide til å forhandle med Arbeiderpartiet. Det er den beste planen jeg kan se for meg. Nå ble det enda lettere å forhandle med ikke-sosialistisk side først!  Å stemme på «blått alternativ» innebærer nå at du stemmer på:  

1. At KrF gir Erna Solberg en sjanse til å gi KrF store gjennomslag for vår gode KrF-politikk, inkludert et historisk gjennomslag for menneskeverdet. Vi gir henne en reell sjanse til å gi KrF gjennomslag for at tvillinger som hører sammen skal få leve sammen, og for at utviklingshemmede skal få samme rett til å leve som alle andre i Norge har. Det er dette jeg mener med at KrF står overfor et skjebnesvangert verdivalg, ikke et personvalg. 

2. At vi ikke gir det viktige forholdet til Høyre et unødvendig banesår. Dersom forhandlingene ikke lykkes, vil både velgerne og regjeringen ha større forståelse for at ting ble som de ble. Da har vi ikke felt regjeringen uten å gi dem en rettferdig sjanse først. 

3. At dersom forhandlingsresultatet med de borgerlige er for dårlig, står Knut Arild Hareide klar til å lede vår Plan B: KrF+Sp+Ap-regjering. 

Det vi ser nå, er en partiledelse som gjør alt de kan for KrFs beste. Det at KrF har Knut Arild Hareide og Jonas Gahr Støre som backup-plan gir oss økt forhandlingsstyrke inn mot den borgerlige regjeringen. Da vet de at vi har en «ordentlig» plan B.

Det er ikke noe som vi bare truer med. Vi mener det.  Så tusen takk til arkitektene bak denne planen! Dette var gode nyheter. Jeg tror dette er det nærmeste vi kommer en kompromissløsning i dagens situasjon i KrF. Det er en løsning som virkelig er til KrFs beste, og som gjør det mulig for landsmøtedelegatene å følge KrF-hjertet sitt.  

Vi i KrF vil kjempe kampen for de aller svakeste i samfunnet. Vi vil spesielt kjempe for de sakene og for de menneskene som ikke har noen annen stemme enn KrFs stemme. KrF er partiet «for de som trenger politikk», som Ole Paus sier det. I KrF er det én ting som er hellig: Livet. Menneskeverdet. Hvert eneste menneskes ukrenkelige verdi.

Det er dette menneskeverdperspektivet som er KrFs unike bidrag inn i norsk politikk, og som er den viktigste årsaken til at vi eksisterer som parti. 

KrF står nå ovenfor et verdivalg, ikke et personvalg. Kampen står om hvilket samfunn vi skal ha: Et samfunn som har plass til alle. Et samfunn der funksjonshemmede og utviklingshemmede har samme rett til å leve som alle andre har.  

Den kampen skal vi i KrF vinne. Sammen.

ragnhild helena aadland høen,krf,kristelig folkeparti,debatt,dagens debatt,dagensdebatt.no,dagensdebatt,meninger,ole paus,jonas gahr støre,knut arild hareide,krfs veivalg,erna solberg,oslo krf