POLITIKK: Debatten mellom Sylv
...
POLITIKK: Debatten mellom Sylvi Listhaug og Hareide har vært opphetet tidligere i sommer. På tirsdag møtes de igjen. Bildet er fra en tidligere debatt på Evangeliesenterets stevne i 2016. Foto: Lars Akerhaug
Hvorfor pusher Selbekk Frp?
Del
Sjefredaktør Vebjørn Selbekk vet at jeg setter stor pris på ham og på avisen Dagen. Derfor blir jeg urolig når jeg leser kommentarer som kunne vært skrevet av en valgkampmedarbeider i Frp.

Vebjørn Selbekk svarer: Dagens politiske journalistikk

-------

Sylvi Listhaug kjører på at det er «utrygt å stemme KrF» dersom en vil unngå at Jonas Gahr Støre blir statsminister. Selbekk gjør det samme og gir mange grunner til at KrF kan velge Støre. Det ser ut til å være en klar Frp-strategi å kjøre hardt mot KrF. Det samme gjør Selbekk.

Vebjørn Selbekk: Tre grunner til at KrF kan velge Støre

Jeg har tidligere ikke skrevet kritisk mot Sylvi Listhaug, men hun er nå så voldsom i sin retorikk at flere og flere forstår KrFs strategi om ikke å gå i regjering med Frp –som i denne perioden. Hun er nå villig til å sette menneskerettighetene til side i sin kamp mot flyktninger og innvandrere.

Alle politikere og samfunnsdebattanter reagerer sterkt. Erna og Børge Brende reagerer så sterkt de kan i en valgkamp. Selbekk burde tatt et voldsomt oppgjør med det som egentlig er et angrep på Grunnloven. Det gjør han ikke.

Det er to personer Selbekk gjør front mot i valgkampen, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide . Jeg kan forstå oppgjøret med Støre, men det å bruke Frp som forsvarer av ytringsfrihet fikk en kraftig rekyl i partilederdebatten.

LES OGSÅ: – Lukk døra til Ap, ber KrF-politiker

Ytringsfrihet er del av menneskerettighetene, det samme er beskyttelse mot vilkårlig fengsling. Og menneskerettighetene er ikke akkurat Frps styrke.

Selbekk fotfølger alle uttalelser av Hareide. Når hans voldsomme angrep på Hareide legges ut på Dagens Facebook-side, kommer det kommentarer som er så stygge og grisete at det er godt politikere har god rygg.

På Sørlandet har Dagen og homobevegelsen presset Hareide og Ropstad fra hver sin kant om hva de burde si og ikke si om ordførerne og regnbueflagget.

LES: KrFs nestleder taus om flaggstriden på Sørlandet

Fredag ettermiddag la Vårt Land ut på nettet sak etter sak om bispevalget i Oslo. Jeg gikk til Dagens nettsider, men der var det fokus på Listhaug i Sverige om at hva Hareide burde og ikke burde. Det kom en sak om bispevalget, basert på Kirkerådets pressemelding.

KrF har Erna som statsministerkandidat, og bare Erna. Jeg skulle gjerne sett at noen kunne begrave ordet «sannsynligvis» i vedtaket om å gå i opposisjon dersom Erna ikke kan fortsette.

Det er egentlig litt komisk å se at KrFs velgere er 70 prosent for Erna, mens bare 20 prosent av Aps velgere vil samarbeide med KrF. Jeg er enig med nestleder Kjell Ingolf Ropstad om at et samarbeid med Ap ville være uklokt.

Hovedproblemet med Selbekk og hans nærhet til Frp er at spillet og ikke sakene kommer i fokus. KrF kjemper for K-en, søndagen, familien, friskolene, rusinstitusjonene, volds- og overgrepsutsatte barn, minstepensjonister og fattige hjemme og ute.

Vebjørn Selbekk: Statsministeren vi kanskje ikke får

Det er egentlig en kjempeseier for KrF at så mange parti nå med selvfølgelighet støtter K-en, skolegudstjenester og et fokus på kristne verdier. Dette er det som står på spill i valget.

På stemmeseddelen til Frp står nei til søndagen, nei til støtte til trossamfunn, ja til tvilling-abort og ja til aktiv dødshjelp. Alkoholen skal flyte friere og pilsen skal få plass i parken.

Så står også landsmøtevedtaket om nei til omskjæring av guttebarn, noe som vil gjøre det umulig for jøder å bo i Norge. Siv Jensen har prøvd å «avlyse» det, men vedtaket står fast som Frps politikk. Partiet har også en front mot minoriteter og verdens fattige.

Jeg vil gjerne utfordre Selbekk på hva han synes er viktig for kristne i denne valgkampen.

LES: På denne øya stemmer alle KrF

For det første: Hva gjør vi med Evangeliesenteret , Blå Kors , Frelsesarmeen , friskolene, de fattige og menneskeverd og menneskerettigheter? Er det viktigere med et løfte om regjeringssamarbeid enn et kraftfullt tak for dem som trenger politikk mest av alt (Ole Paus)?

For det andre gjør Frp front mot flyktninger og asylsøkere. I journalistikken sier vi det er tillatt å sparke oppover, men ikke nedover.

Frp fokuserer på en svak gruppe i vårt land. Er dette OK for Selbekk? Hva vil Selbekk kalle stemplingen av flyktninger og asylsøkere som gruppe?

For det tredje vil jeg spørre om Selbekk synes en stemme til Frp er det naturlige for et folk som har hatt misjon og hjelp til verdens fattige som hjertesaker.

Spørsmålene kunne vært flere. Jeg slutter med det Selbekk alltid sier til Hareide: Svar på spørsmålene, Selbekk.Vebjørn Selbekk svarer:  Dagens politiske journalistikk

---------

Her kan du lese hva som er skrevet om Frp , KrF , PDK , Høyre og Ap i Dagen

homoflagg,krf,kristelig folkeparti,sylvi listhaug,jonas gahr støre,debatt,dagens debatt,dagensdebatt.no,dagensdebatt,meninger,blå kors,evangeliesenteret,frelsesarmeen,vebjørn selbekk,geir magnus nyborg