SAMMEN: Krevende år lå bak oss
...
SAMMEN: Krevende år lå bak oss, med en gammel bobil skulle vi dra på en ferie som bare kostet diesel og mat. Det hadde vi råd til. Som svar på bønn skulle endelig hele familien sammen på et møte, skriver Kari Olsen. Foto: Illustrasjonsfoto: Dagen arkiv
Kristne konferanser for den etablerte middelklassen
Del
Endelig skulle hele familien gå sammen på et møte. Det var mange år siden sist. Vi hadde havna på Oase i Fredrikstad på vei til Sverige. Nesten tilfeldig havna vi her. Krevende år lå bak oss, med en gammel bobil skulle vi dra på en ferie som bare kostet diesel og mat. Det hadde vi råd til. Som svar på bønn skulle endelig hele familien sammen på et møte!

Vi gikk dit, skulle gå inn, ble stoppet i døra – de skulle ha betalt. Vi så på hverandre, for flaut å si fra, vi betalte for fire mennesker, en betydelig sum. Det ble med det ene møtet.

Jesus samler folkemengdene, de tørster etter mer, noen har gått sine runder, det ligger historier bak hvert enkelt menneske som har tatt seg hit. Endelig skimter de folkemengden! Jesus skal til å holde den for oss kjente Bergprekenen. Forventningen er store. Så ser de gjerdet. Det er et gjerde der. De fleste betaler og går inn, men 20 prosent går skuffet bort. Heller ikke her fikk de være med.

Flere menigheter har gått sammen om ekteskapsseminar. Dette er et tema som treffer mange. For mange er det også historier rundt. Arbeidsledighet, sykdom, dårlig økonomi. Kjente faktorer som kan være en belastning i et forhold.

Et ekteskapsseminar er et kjærkomment tiltak. Kanskje vi får noen input og redskap i kampen vi står i? Inspirasjon til å gå videre? Nytt mot?

Skal vi gå? Vi blir enige. Bare for å oppdage at det er et gjerde og en port der, 2000 kroner. Vi vet at det går ikke. Bye, bye, det er ikke for oss.

Etter å ha møtt flyktningmammaen fra Somalia med barn på samme alder, begynte hun å bygge en relasjon. Relasjonen førte til vennskap, og frelse! Ute på landet er det en liten menighet med eldre mennesker. Ideen kom om å ta med mammaen og barna på en ferie. Møte flere kristne, bli inspirert, få påfyll. Sjekker stevnet på Hedmarktoppen. Programmet er topp, også for barna. Så ser vi prisen. Hjerter synker, resignasjonen kommer. Ok, det går ikke...

Konferansen er gratis, bygdas ungdommer roter seg innom, etter to-tre dager er de frelst!

Bibelen sier «For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det.»

Les Dagens lederartikkel: For intet har vi fått det

Slik følger redaksjonen i Dagen opp dette leserbrevet: Her må du betale for å høre forkynnelse

Les også:

 

 

konferanse,stevne,oase,inngangspenger,inngangsbilletter,middelklassen,fredrikstad,økonomi,dagensdebatt.no