SEND INN INNLEGG
Arne Husveg er fylkesleder i P
...
Arne Husveg er fylkesleder i Rogaland. Foto: Partiet De Kristne
Kristen politikk i utforbakke?
Del
Det er skremmende å se kristne menneskers delaktighet i den pågående avkristningen, skriver Arne Husveg.

Noe som ruller utfor en bakke har en tendens til å øke farten der det er bratt, og siden stoppe helt opp i bunnen.

Alle som følger litt med har fått med seg at kristne verdier har tapt terreng, år for år, og med vekslende regjeringer. Det har vært mer viktig for våre ledende politikere å ta vare på kulturminner som forfaller, og som må vedlikeholdes, enn vår judeokristne kulturarv som er evigvarende.

Det er skremmende å se kristne menneskers delaktighet i den pågående avkristningen. Vi har sett KrF gjøre sitt beste valg noensinne i 1997, og med Kjell Magne Bondevik som kirkeminister og gjennom to regjeringer Bondevik har vi også dessverre fått se medvirkning til avsettelse av bibeltro prester.

Ingen har vel gjort mer for å avkristne Norge enn Arbeiderpartiet, og de ledes nå av en kristen partileder.

Frp kom i posisjon med Høyre, og glemte straks sine løfter til israelsvennene som stemte på dem. Hva har de gjort for å flytte ambassaden til Jerusalem?

De er ikke bedre enn Bondevik som signerte på Kåre Kristiansen sitt opprop for å få flyttet ambassaden, men glemte det straks han var i posisjon. Nå går de samlet inn for en tostatsløsning der Israel skal gi fra seg kjernelandet Judea og Samaria.

Vebjørn Selbekks leder i Dagen 18. april beskriver hvordan Jonas Gahr Støre briljant leder Ap i retning av å bli spiselig for KrF.

Les også: Partileder på frierføtter  

Samtidig har vi alle sett den pågående liberaliseringsprosessen i KrF. Til valget i 2017 kan de smelte sammen til en koalisjon som danner en ny regjering som kan fortsette der den rødgrønne slapp i 2013.

Selbekk skriver også følgende: «Ved siden av KrF-leder Hareide selv er det ingen annen partileder som snakker så åpent om tro som Jonas Gahr Støre.»

Jeg må i den anledning opplyse at dette er direkte feil. Er partileder Erik Selle i Partiet De Kristne ukjent for Vebjørn Selbekk?

I så fall er det en glede for meg å få informere Selbekk om Partiet De Kristne (PDK). Erik Selle ikke bare snakker tro, men han viser det i praksis gjennom å lede partiet fra bunnen av bakken og oppover.

Nå går vi mot lokalvalg i kommunene, og PDK stiller liste i 70 kommuner, og i alle fylkene.

Tradisjonelt er det lokalt mange gode erfarne lokalpolitikere som nyter stor anseelse blant velgerne, og tradisjonelt stemmer vi på personene ved lokalvalg. Men vær klar over at ved å stemme slik, legitimerer du også den politikken partiene deres fører i Stortinget.

PDK er det partiet som har tatt opp den arven KrF valgte bort. Arven etter Hans Nielsen Hauge, Haakon Lie og Kåre Kristiansen.

Vi startet på bunnen av bakken, men sammen med velgerne skal vi rulle den kristne innflytelsen i politikken oppover bakken igjen, og begynnelsen er det kommende kommunevalget.

Les også: Kristen = borgerlig?

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen