Troen en gave

«Men uten tro er det umulig å tekkes Gud; for den som treder fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker han.»

Jeg kjenner en del mennesker som er ærlige på at de har problemer med å tro. Nå er det slik at tro ikke handler om en prestasjon – og ut fra Efeserbrevet 2,8 forstår vi at troen er en gave. Vi leste at «uten tro er det umulig å behage Gud». Det spiller liten rolle hva du sier, hva du gjør eller hvor godt du lever; du kan ikke behage Gud hvis ikke troen fungerer.

I Romerne 12,3 leser vi at hver enkelt kristen har fått tildelt en viss mål av tro. Troen er noe Gud gir oss, skaper i oss. Hvis troen blir en prestasjon eller konkurranse vil det bli «knall og fall».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus er «troens opphavsmann og fullender». Troen er ikke mekanisk, men troen har med en levende person å gjøre. Jesus er i høyeste grad levende; fremdeles Herre over alt det skapte; Han er hele universets Gud, han har all makt i himmel og på jord.

Det er inspirerende å vite at alle kristne har fått tro – og at Jesus har gitt alle denne verdifulle gaven. Og gaven kan utvikles! Ut fra Romerne 10,17 ser vi at troen vokser ved forkynnelsen av Guds ord.

Les også
Fordi du gjorde det rette
Les også
Jeg og Jesus
Les også
Det personlige møtet
Les også
Veien tilbake