SANNHETEN: Når folk spør hvorfor biskopene setter spørsmålstegn ved jomfrufødselen, må man kunne svare. Når sannheten i Bibelens ord trekkes i tvil – hvilke motargumenter har jeg da? Følelser strekker ikke til, for i kunnskapssamfunnet vil mennesker ha saklige svar – med rette, skriver Anders Gerdmar.

Vi trenger en ny generasjon forkynnere

Det er viktigere enn noen gang at predikantene er grunnfestet i den sunne læren og kan vise veien, skriver Anders Gerdmar.

Både historisk sett og i den kristne verden i dag er en sak tydelig: sterk forkynnelse og sterke forkynnere bygger sterke menigheter. Derfor tror jeg det er et feilsteg å bare tenke over hvordan musikken kan bli bedre, hvordan presentasjonene blir stiligere eller hvordan menighetens aktiviteter blir mer attraktive.

Alt dette er viktig – heller en stilig presentasjon enn en stygg. Men det som bygger tro, bygger også menighet. Og det som bygger tro, er Guds ord, forkynt i Den hellige ånds kraft. Derfor tror jeg også at fostring av forkynnere er en nøkkel til vekkelse. Verken Jesu eller Paulus’ forkynnelse kom imidlertid alene. Den ble etterfulgt av under og tegn og mirakler av ikke vanlig slag. Dette var selvfølgeligheter i den tidlige kirken. Dette preget de tidligste kirkefedrenes misjon, ofte med livet som innsats.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig trenger en predikant, pastor eller kristen medarbeider idag mer enn noen gang å kunne gjøre rede for sin tro. Når folk spør hvorfor biskopene setter spørsmålstegn ved jomfrufødselen, må man kunne svare. Når sannheten i Bibelens ord trekkes i tvil – hvilke motargumenter har jeg da? Følelser strekker ikke til, for i kunnskapssamfunnet vil mennesker ha saklige svar – med rette.

Derfor trenger unge forkynnere en solid grunnvoll å stå på. De er ofte attraktive, men får da også mye innflytelse, kanskje først og fremst over andre unge. Da er det viktig med hva de forkynner!

Og derfor er det viktigere enn noen gang at predikantene er grunnfestet i den sunne læren og kan vise veien. Ikke minst er dette viktig når det gjelder moralske spørsmål. Hvor finnes det moralske kompasset? Hvem viser veien? Vi trenger en ny generasjon åndelige ledere som både er kyndige i Bibelen, salvede og dyktige til å forkynne.

Gud bryr seg imidlertid ikke bare om kirken, men også om hele skapelsen. Hvor finnes de kristne opinionsdannerne som har kunnskapene og evnen til å diskutere med en stadig mer sekularisert verden der ute?

Hvem tar diskusjonen om abort av barn med Downs syndrom? Hvordan får vi frem kristne ledere som kan sette spor etter seg i samfunnsdebatten angående menneskeverdet? Det trengs ledere som saklig og kyndig kan peke på et bibelsk alternativ til den totale forvirring som råder i samlivsspørsmål.

Norge trenger en ny generasjon av den type ledere. Og jeg er overbevist om at de utvikles raskest og tryggest i et kristent, solid bibeltro utdanningsmiljø, der det både finnes kunnskap, praktisk know-how og et sterkt, åndelig liv. Og der det finnes en solid utdanning i kristen etikk.

Kanskje du som er pastor, leder eller menighetsmedlem ser en ung person som er en gave [her burde man utdype] og som burde få utvikle seg. Hjelp ham eller henne med å komme i gang å studere!

Og om du som leser dette, deler overbevisningen om at en bibeltro høyskoleutdannelse er et skjebnesvangert spørsmål for landet, da er det nå du skal begynne å gi økonomisk støtte. Nå har vi nemlig en gyllen, men tidsbegrenset mulighet til å realisere en slik utdanningsinstitusjon. Det trengs bare noen hundre givere, så er prosjektet i havn!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette er ikke for min eller din skyld, men for at kommende generasjoner skal få høre evangeliet og for at de skal få leve i et land preget av kristen tro og etikk.

Les også
Kult, men litt hultMagnus Persson
Les også
Når visjonene blir for store
Les også
Satser på Guds ord og sirkus
Les også
Her kjenner han på bibelhistorienStiftelsen Signo