SEND INN INNLEGG
KrF taler med minst to tunger
...
KrF taler med minst to tunger og utviklet under Bondevik en egen evne til tåkelegging, skriver Erik Selle. På bildet blir KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Dagrun Eriksen fotografert før de avslørte landstyremøtets veivalg 5. november.
KrF spiller russisk rulett
Del
En bred borgerlig plattform er svaret ved valget i 2017, den regjeringen vil trenge et sterkt verdikonservativt påtrykk.

I helgen kom Knut Arild Hareide og KrF ut med kursen de har valgt for valget 2017 med påfølgende mulige regjeringskonstellasjoner.

Som forventet er avklaringen høyst uklar, og velgerne har ingen mulighet til å vite om KrF vil lande på en borgerlig eller sosialistisk regjering etter september 2017.

Det eneste som er sikkert er at Hareide fortsetter den fatale FrP -aversjonen til Bondevik . En aversjon som gjorde at det ble ingen omkamp for ekteskapet i 2009 som FrP inviterte KrF til.

Redaktør Vebjørn Selbekk beskriver situasjonen som følger søndag 6.november på dagen.no:

« KrF er det partiet i Norge som er mest mot gambling. Samtidig har de Norges største politiske gambler som leder

Videre beskriver han utviklingen som følger: «To ting er nytt sammenlignet med den regjeringsstrategien KrF valgte forrige gang. Partiet avviser nå helt at det er aktuelt å regjere sammen med FrP. Og de garanterer ikke lenger at et ikke-sosialistisk flertall gir en ikke-sosialistisk regjering.»

Redaktør Trygve Hegnar omtaler KrFs vegvalg i Finansavisen mandag 7.november:

«Hareides drømmeslott. Det var ingen overraskelse at KrF ikke vil sitte i regjering med FrP. Det vet alle. Det er derimot en stor overraskelse at KrFs landsstyre og partileder Knut Arild Hareide virkelig tror at Erna Solberg vil vrake FrP og satse på en trepartiregjering med Høyre, KrF og Venstre. For det første vil en slik regjering bare ha en tredjedel av velgerne bak seg, og for det andre vil den ikke bli støttet av FrP. En slik regjeringskoalisjon er en utopi.»

KrF driver ikke bare gambling, de spiller russisk rulett med regjeringsspørsmålet etter neste valg. De har lagt inn i kammeret en kule som effektivt kan skyte ned en borgerlig regjering, selv om det blir borgerlig flertall: aversjonen mot FrP.

Det bør velgerne merke seg.

Hareide har siden valgkampen 2015 flørtet med Jonas Gahr Støre og avkristningspartiet Arbeiderpartiet , leker Knoll og Tott med turboliberalistene i Venstre og synes å ha ingen eller få merknader til EU-ekspressen Høyre – selv etter at befolkningen har sagt NEI TIL EU i to folkeavstemninger.

Argumentet om at den politiske avstanden er for stor til FrP, men er nær nok til alle de andre partiene Ap, Venstre, Høyre, SP og endog de grønne marxistene i MDG faller på sin egen urimelighet.

Det er avklarende at Hareide fortsetter Bondeviks FrP-aversjon. Den er irrasjonell og ikke politisk substansiell.

KrF taler med minst to tunger og utviklet under Bondevik en egen evne til tåkelegging.

Kåre Kristiansen samlet inn 20 000 underskrifter for å flytte den norske ambassaden til Israel s hovedstad Jerusalem , og Kjell Magne Bondevik signerte med full medieoppmerksomhet. Senere mente han ikke dette likevel.

Siv Jensen har uttalt at hun vil flytte den norske ambassaden til Jerusalem dersom hun blir statsminister. Det synes for meg at der er avstand og fellespunkter mellom KrF og FrP akkurat som til de andre partiene, og at aversjonen må bunne i noe annet.

For velgerne er dette derimot uinteressant. Velgerne er interessert i klar tale fra politikerne: Hva vil du levere om jeg stemmer på deg?

Og her er svaret entydig uklart: Det vil KrF ikke klargjøre.

For verdikonservative velgere gjenstår det da noen viktige spørsmål: Hvem vil sette en buffer for alt prat om aktiv dødshjelp?

Hvilket parti vil følge opp underskriftskampanjen til Kåre Kristiansen?

Hvem vil stanse skattebetalernes finansiering av den meget tvilsomme konstruksjonen Clinton Foundation og overføringen av penger til terrorister i Midtøsten?

Hvilket parti vil respektere velgernes to ganger NEI til EU i folkeavstemninger?

Hvilket parti vil styrke norsk grensekontroll og opprettholde norsk forsvarsevne?

Hvem vil styrke politi, beredskap og sikkerhet?

Hvilket parti vil kjempe for ekteskapet som en unik institusjon mellom en mann og en kvinne?

Hvilket parti vil ta vare på de judeo-kristne verdier som skapte dette gode landet med frihet og trygghet?

Hvilket parti kan avklare at det blir en borgerlig regjering ved et borgerlig flertall?

Svaret på alle disse spørsmålene er Partiet De Kristne (PDK) .

Hverken turboliberalistene i Venstre eller EU-hurtigtoget Høyre vil få noe gratis av PDK , og vi skal garantert holde Arbeiderpartiet ute av regjeringskontorene.

En bred borgerlig plattform er svaret ved valget i 2017, den regjeringen vil trenge et sterkt verdikonservativt påtrykk. Stemmeseddelen å legge i urnen på valgdagen er da Partiet De Kristne.

Les også:

Sp sier nei til KrFs borgerlige drømmeregjering

Venstre og KrF har skjerpet budsjettkravene

Valgforsker: – KrF håper å rokke ved Frp

KrF vil ikke lage en plan B

Den politiske gambleren

KrF velger Høyre og sentrum