SEND INN INNLEGG
Israel – Guds kjempe
Del
Jeg har lagt merke til mange kristne er ganske giftige mot Israel – noe som bekymrer meg mye – ikke så mye for min egen del – men for deres sjeler. Det er vanskelig å elske Jøden Jesus – av Juda stamme – og så hate, avsky, se ned på, eller grøsse mot hans frender Jødene.

Det finnes ett profetisk bilde i Bibelen, på det som skjedde med jødene ved korsfestelsen, og det som snart vil skje, hvor Jesus vil åpenbare seg for sine frender. Mannen het Josef, og de 11 brødrene hans var misunnelige, fikk han kastet i en brønn, noen ville drepe han, men de valgte til slutt å selge han som slave. Og fortalte Jakob (Israel) en løgn – om at han var drept av villdyr.

Josefs liv i Egypt var ikke lett – og enklere ble det ikke når han ble anklaget for noe han ikke hadde gjort , og havnet i fengsel. Men Gud måtte gå mange runder med Josef i fengslet – han måtte tilgi og glemme, og velsigne sine brødre. På et øyeblikk, når tiden var inne, så opphøyde Farao Josef som nest største etter Kongen selv. Han giftet seg, og fikk Sønnen Manasse, som betyr ”som får en til å glemme” og Efraim som betyr “den fruktbare”. Et navn for å glemme fortiden - for at fremtiden kunne bli fruktbar!

Og i 7 års nødstid av hungersnød, så sørget Josef at det var nok korn i Egypt, og de kom langveis fra, for å kjøpe korn. Også brødrene til Josef ble tvunget å dra til Egypt, og Josef kjente de igjen, men det gjorde ikke brødrene. Og Josef prøvde dem, og til slutt åpenbarte han seg for dem. Men Josef gjorde aldri imot dem for hva de gjorde mot ham, tvert om, så sa han “ Det var for å berge liv at Gud sendte meg foran dere”1Mos. 45:5 . Samme er det med Jesus – Han holder ikke mot jødene det de gjorde mot Ham – ved å utlevere han til Romerne for korsfestelse – fordi Gud ønsket at Han skulle bli korsfestet, for at verdens synd kunne bli sonet. Derfor finnes det en sitrende spenning på innsiden av Jesus – fordi Han gleder seg til den dagen Han kan åpenbare seg for sitt folk – som den Han egentlig er: Nest størst i universet etter Faderen. Men det kan ikke skje før Jødene roper til Han om frelse - da de en gang i fremtiden kommer i nød!

De fleste jødene er pr. dags dato forblindet over hvem Messias er – men i snar fremtid – så vil det skje en gjenforening. Og jødene vil endelig få sin rettmessige posisjon – sammen med deres Messias.

Men i tiden jobber fienden for å forblinde verden og altfor mange kristne om at det er nyttig å hate jødene – og finner på 1000 unnskyldninger for det. Anti-sionisme er ett annet navn på anti-semittisme – men som alt i alt er ett gammelt jødehat. Du kan allerede lese om det eks. i Esters bok – om Hamans ønske om å ta jøden Mordekai – som utvidet det til hat mot ett helt folk.

Da jeg var 12 år – så var jeg helt fremmed for Israel og jødene. Jeg visste knapt noe om Midtøsten. Jeg var heller ikke så interessert i nyheter. Men tilfeldigvis satte jeg meg ned og tittet på NRKs dekning av Libanon krigen – den 6 juni 1982 – eller rettere sagt deres manipulerende nyhetsdekning. Jeg så en FN tanks/lettere beltebil – som med vilje forsøkte å stenge veien for en Israelsk tanks som var på vei inn mot Libanon, men den israelske tanksen dyttet bort FN bilen, og kjørte videre – da kjente jeg ett ukontrollerbart sinne som steg helt opp i meg. Etterpå ble jeg forferdet. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde med meg, eller hva som skjedde. Og denne episoden brant seg fast i meg. Senere skulle jeg skjønne hva som hadde grepet meg – en antisemittisk følelse – uten noen mening – for en sak som egentlig ikke vedkommer meg. Bibelen kaller det en Tumleskål, Sakarja 12:2 (altså noe som gjør deg beruset).

Jeg skjønte heller ikke da – hvilken ondskap PLO gjorde i Libanon – og som media hadde gått sammen – nå som da – å skjule det (kanskje i frykt for å bli drept av PLO – som noen av deres journalistkollegaer hadde blitt – som vågde å fortelle det som det var.)

Les litt informasjon bort fra Norsk media: http://vekter777.blogspot.no/2018/01/voldtekten-pa-libanon.html

Norsk media fikk også munnkurv fra Norske myndigheter – å ikke fortelle at de norske FN soldatene (eller deres offiserer) – som skulle holde PLO og Israel fra hverandre – hadde inngått en hemmelig avtale – som israelerne fant i en erobret bunker (men ikke undertegnet) at den norske bataljonen skulle ”snu ryggen” til PLO – når de gikk inn i Israel – for å gjøre mer enn bare hærverk - og PLO skulle la de norske soldatene være i fred. Israel gikk bla. Til krig – fordi FN og Media aldri gjorde sin jobb – nå som da! Israel var trøtt på PLO soldater gikk inn i Israel for å drepe og å ødelegge. Og da de kom inn i Libanon, så selv muslimer – som var trøtt på PLOs voldtekt av Libanon – kastet blomster til de Israelske soldatene, fordi de så de som befriere – samtidig som Media hadde nok med å korsfeste Israel. Da, som nå.

Jeg ble frelst på en Jerusalem konsert den 14 mai 1988 – nettopp på Israels 40 års jubileums dag – og nå 30 år etter – i år hvor jeg fyller 50 år og Israel 70 år – så dro jeg til Israel, Jerusalem. Og jeg opplevde å bli meget velsignet – på en måte som jeg aldri hadde kunnet forstå eller tenke. Jeg har skrevet det på min blogg – jeg havnet opp i dansende jødiske ungdommer, som dro meg med i sin dans på sin 70 års dag – og Ånden fylte meg opp nesten til bristepunktet.

Jeg havnet tilfeldigvis over en jødisk omskjærning – og fikk med meg sermonien – som var noe av det mektigste jeg hadde opplevd. Jeg opplevde ett uvær som på 15 minutter – druknet omtrent gatene – og jeg måtte vasse i ca 20-30 minutter hjem, med vann opp til leggene. Den nest siste dagen – mens jeg hadde halvspist en falafel i sentrum av Jerusalem – så ble hele gaten rundt restauranten stengt av politi og millitær – og vi ble kommandert inn i Falafel restauranten, sammen jøder som var vant til dette. Det var en frykt for bombetrussel – ettersom noen hadde lagt igjen en veske for seg selv. En mann fult utrustet med tykk ”rustning” hentet vesken. Og livet gikk som før. Her kan du lese selv: http://toreblogginfo.blogspot.no/2018/04/27-april-2018-siste-dagen-i-jerusalem.htm

Problemet i Midtøsten er ett gammelt jødehat – som har vært der siden lenge før Esters tid – og i dag blir den virkeliggjort via Islam. Hele konflikten i Midtøsten – dreier seg ikke om land, men religion. Og Islam har aldri mistet sin målsetting – at Allah skal opphøyes også her lengst nord. Men først må Israel beseires – og dermed er også Vestens ledere – med deres media – nyttige idioter i deres mål.

Men vi som kaller oss kristne – kan ikke være lik verden. Å følge den brede Veien – ved å røre ved Guds Øyensten Jødene, Sakarja 2:12 – ved å dra forbannelser over seg jmfr. Med 1 Mos. 12:2-3 – kan avskjære deg fra det treet du er blitt podet inn i, pga din vantro (Romerbrevet 11) – og du blir kastet ut som en kvist – til å dø fra Han som er kilden til alt liv!

Jesus selv sa til denne kvinnen som nok bar nag til jødene at ” Dere tilber det dere ikke kjenner, men vi tilber det vi kjenner, for frelsen kommer fra jødene.” Joh. 4:22.

Uten jødene – hadde vi ikke visst om Gud – uten jødene – så hadde vi ikke hatt noen Skrifter, Bibel å snakke om (kanskje med unnatak av Lukas evangelium og Apostlenes Gjerninger), uten jødene, så hadde ikke Kristus hatt ett sted hvor han kunne ha blitt født inn i, og det var i jødenes land Han forsonte verden med Gud, gjennom sitt blod. Så om Gud står i takknemlighetsgjeld til jødene – for hva fedrene har gjort – hva gjør så vi? Følger vi den brede antisemittistiske veien mot vår egen undergang – eller velsigner vi det Faderen har så kjært?

” Vær da fullkomne, slik deres himmelske Far er fullkommen.” Matt. 5:48. Det betyr at man uttrykker Faderens hjerte gjennom ditt liv, gjennom din ånd, dit hjerte, dit indre menneske – ikke gjennom hodet dit. Om du ikke skjønner hemmeligheten med Israel – så skjønner du lite – og da kan du gå glipp av viktige velsignelser.

En annen ting: ”…og skikk dere ikke lik med denne verden, men bli forvandlet ved fornyelsen av deres sinn, så dere kan prøve hva som er Guds vilje: det gode og velbehagelige og fullkomne!” Rom. 12:2. Det betyr at du som troende ikke kan ha media som din rettesnor i ditt liv – disse er verdens mennesker – og de kan gå i fellesskap å lyve over det som betyr mest for Faderen – som er nedfelt i Hans Ord. Heller ikke lytt til selvhatende jøder eller venstresiden i Israel – som tror at bare de gir bort land, så blir alt bra. Landet tilhører ikke jødene, de er bare forpaktere, landet tilhører Gud – og Han ser alvorlig på alle som forsøker å gi bort noe som helst. Jeg vil anbefalle deg å lese boken ”Ta Jøden” med Tuvia Tenenbom – som gikk undercover i Israel i 6 måneder – og fant ut mye interessant – samtidig som boken er utrolig morsom.

https://www.miff.no/medisraelforfred/2017/09/30bestilldennyebokentajoden.htm