ALVORLIG: Det er alvorlig at en kristen kanal først skjeller ut andre kristne brødre og søstre, før en snur seg mot kamera og skal be frelsesbønn. Det er en manipulering med tro og politikk vi ikke kan akseptere, skriver Geir Magnus Nyborg. (Foto: Dagen arkiv)

Hanvold med utskjelling, bønn og faste

Det er litt komisk for oss i KrF å bli kalt liberale og sosialister. Mange av oss har jobbet for og realisert koalisjoner med Frp og Høyre - lokalt og på fylkesnivå - lenge før Hanvold og Visjon Norge kom på lufta.

TV-gründer Jan Hanvold har utnevnt seg selv til apostel. Nå oppfordrer han til bønn og faste for et miniparti som sier de har enorm tilslutning i Norge.

Det er dette partiet som falt på hoppkanten og endte opp i slagsmål med seg selv - med anklager om åndelig manipulering, pengerot og løgn. Det er ikke KrF som sier dette, men de som skulle være frontfigurer i det nye partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På Visjon Norge kan du høre om avkristningen av KrF og nasjonen av folk som nå er blitt liberale og sosialister. Det er ikke rart folk er forvirret. KrF valgte på landsmøtet i år å bytte ut en personlig forpliktelse med en forpliktelse som gjelder den enkelte tillitsvalgtes forhold til partiprogrammet. Vi har møtt folk på stand som er storlig overrasket over at programmet er så klart. Det har de ikke sett eller hørt noe om på Visjon Norges sendinger. Dette er ifølge Hanvold formuleringen som «avkristner» KrF:

«KrF bygger sin politikk på den kristendemokratiske ideologi. Vårt verdigrunnlag er hentet fra Bibelen, den kristne kulturarven og grunnleggende menneskerettigheter og har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret».

Mange ville fjerne all referanse til kristendom og religion, men KrF fikk i kirkeforliket i Stortinget gjennom sitt krav om at kristendommen fortsatt skal ha en sentral plass i Grunnloven. Det er noen få i dette landet som tviholder på at Jesus bodde i den gamle, men ikke vedkjenner seg kristennavnet i den nye paragrafen.

Men bor Jesus i paragrafer? Husk at den kristne kirke vokste voldsomt i de første hundreår etter Kristus, med alle paragrafer mot seg. Jeg har møtt fantastiske vekkelser og bevegelser bak jernteppet som ble forsøkt kvalt av lovverk og forfølgelse. Alle paragrafer var imot, mens Jesus gjorde store under. Og i USA ville den gamle paragrafen vært grunnlovsstridig.

Du kan godt si at den gamle paragraf 2 i Grunnloven var tydeligere i sin formulering enn den nye. Men den føltes diskriminerende for ikke-lutherske kristne og var grunnlaget for statens makt over kirken. Det som skjedde etter 21. mai 2012 var at kirken for første gang fikk utnevne sine egne biskoper. Agder fikk da den bibeltro biskop de ville ha, uten at noen rødgrønne kunne stoppe det. De ikke-lutherske er nå regnet med som kristne på linje med andre.

Vil Hanvold gjeninnføre statskirken og la regjeringen igjen utnevne biskoper? Det er det som blir konsekvensen.

Det er litt komisk for oss i KrF å bli kalt liberale og sosialister. Mange av oss har jobbet for og realisert koalisjoner med Frp og Høyre - lokalt og på fylkesnivå - lenge før Hanvold og Visjon Norge kom på lufta.

Det er ikke en trevl av sosialisme å finne her. Så dette får vi føre på kontoen for billig tv-underholdning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er alvorlig at en kristen kanal først skjeller ut andre kristne brødre og søstre, før en snur seg mot kamera og skal be frelsesbønn. Det er en manipulering med tro og politikk vi ikke kan akseptere. Og for å sitere en kristenleder med glimt i øyet: Du kan si mye vondt om KrF, men det skal du ikke.

Geir Magnus Nyborg

KrF-er, ikke-liberal og ikke-sosialist

Les også
Oppfordrer til bønn og faste for De Kristne
Les også
Kristenledere ber ikke om ny regjering
Les også
Hanvold med utskjelling, bønn og fasteGeir Magnus Nyborg
Les også
Avfeier kritikk og hamrer løs mot KrF
Les også
Ønsketenkning og realiteter
Les også
Hanvold med utskjelling, bønn og fasteGeir Magnus Nyborg