De Kristne og Visjon Norge

Det er helt utrolig at en kristen leder kan fremstå på denne måten, jeg lurer på om man egentlig finner noe sammenlignbart i norsk kristenhistorie. Like underlig er det at det virker som om øvrige medarbeidere i denne TV-kanalen ukritisk finner seg i dette.

Val­get er over, fol­ket har talt og nå star­ter de spen­nen­de re­gje­rings­for­hand­lin­ge­ne.

Noen er svært for­nøy­de, andre mind­re for­nøy­de, slik vil det jo all­tid være når et valg­re­sul­tat fore­lig­ger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som aktivKrF-er i Øst­fold er jeg svært for­nøyd med at Line Hen­ri­et­te Hjem­dal fort­satt blir å finne på Øst­fold­ben­ken på Stor­tin­get, selv om jeg gjer­ne hadde sett at det to­ta­le re­sul­ta­tet for KrF hadde blitt noe bedre.

Det har vært en be­visst stra­te­gi fra KrFs side å ikke gå i noen dis­ku­sjon medDe Krist­ne, men nå er valg­kam­pen over, og det går an å ta bladet fra mun­nen.

Par­ti­et De Krist­ne opp­nåd­de0,6 pro­sent av stem­me­ne, noe som ikke kan ka­rak­te­ri­se­res som noe annet enn en fias­ko. Det er også verdt å merke seg at i Bømlo, hvor par­ti­et stil­te liste ved siste kom­mune­valg, har opp­slut­nin­gen fra val­get i 2011 sam­men­lig­net ved val­get i 2013 nær­mest blitt hal­vert.

I løpet av valg­kam­pen har det fra dette par­ti­ets side blitt ser­vert den ene fan­ta­si­en etter den andre - her så man for seg et re­sul­tat langt over sperre­gren­sen, par­ti­et skul­le bli re­pre­sen­tert i Stor­ting og re­gje­ring, og det som ingen andre po­li­ti­ke­re til nå hadde klart å få gjen­nom­ført skul­le nå rea­li­se­res.

Til å hjel­pe seg med å mål­bære dette har de hatt den krist­ne TV-sta­sjo­nen Vi­sjon Norge, an­ført av Jan Han­vold. Jeg trod­de at denne TV-sta­sjo­nens frems­te mål var å vinne sje­ler. I de siste ukene har de ty­de­lig­vis tatt en pause fra sjele­vin­ner­ar­bei­det og hel­ler kon­sen­trert seg om å spre usan­ne på­stan­der om KrF.

Da par­ti­et De Krist­ne tid­li­ge­re i år ar­ran­ger­te et møte i Sarps­borg var jeg selv til stede.

Jeg var vitne til parti­sek­re­tæ­rens be­ret­ning om kal­let han fikk fra Gud om å star­te dette par­ti­et. Vi­de­re hvor­dan han mis­bruk­te KrFs slag­ord fra 1933: «Vi fikk et kall, det lød et bud, vi tror det kom fra Her­ren Gud».

KrFs tid var nær­mest over, nå stod par­ti­et De Krist­ne klare til å over­ta, og parti­le­del­sen var krys­tall­kla­re på føl­gen­de: «Nå eller aldri». Blir ikke De Krist­ne re­pre­sen­tert på Stor­tin­get ved dette val­get, så leg­ges par­ti­et ned. Det blir spen­nen­de å re­gist­re­re om de har fått kon­tra­be­skjed fra høy­ere mak­ter på ak­ku­rat dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jan Han­vold i Vi­sjon Norge har gitt KrFskyl­den for at Norge har hatt en rød-grønn re­gje­ring, for av­krist­nin­gen av Norge, for den nye ek­te­skaps­lo­ven, KrF er so­sia­lis­ter, KrF har av­krist­net seg selv, KrF har be­dratt vel­ger­ne - ja, det fin­nes nes­ten ikke gren­ser for eder og galle som har blitt spydd ut fra denne TV-ka­na­len.

Og iblan­det all denne kri­tik­ken en salig blan­ding av hva Gud og den Hel­li­ge Ånd har sagt og ment. Her skul­le det fas­tes og bedes for par­ti­et De Krist­ne, sam­ti­dig som det ble kryd­ret litt med bønne­em­ner og sjele­frel­sing.

Det er helt utro­lig at en kris­ten leder kan frem­stå på denne måten, jeg lurer på om man egent­lig fin­ner noe sam­men­lign­bart i norsk kris­ten­his­to­rie. Like un­der­lig er det at det vir­ker som om øv­ri­ge med­ar­bei­de­re i denne TV-ka­na­len ukri­tisk fin­ner seg i dette. Er det ingen som stil­ler noen kri­tis­ke spørs­mål rundt dette, eller er det det slik at Jan Han­vold som en selv­opp­nevnt pro­fet har har total kon­troll?

Jan Han­vold skal også vite at han har såret svært mange men­nes­ker. Vi snak­ker om men­nes­ker som i åre­vis har stått på for KrF og fron­tet vik­ti­ge verdi­sa­ker i kom­mune­sty­rer, fyl­kes­ting og Stor­ting.

I dag sit­ter jeg igjen med et stort spørs­mål - hva mener Gud om dette, mon tro? Har til og med han tatt feil når vi ser at disse «pro­fe­ti­ene» ikke er opp­fylt? Jeg kan for så vidt gi sva­ret med det samme, for jeg vet til­nær­met godt hvil­ket svar som even­tu­elt måtte komme - Jan Han­vold & Co har lyt­tet til kal­let - mens vi andre har vært uly­di­ge. Så en­kelt og så vans­ke­lig kan det sies!

Det er be­kla­ge­lig at kris­ten­fol­ket ikke kan stå sam­let - det som har skjedd med etab­le­rin­gen av De Krist­ne viser jo nett­opp at jo flere grup­pe­rin­ger det blir, jo mind­re inn­fly­tel­se får man.

Det har blitt hev­det fra Vi­sjon Norge at KrF harav­krist­net seg selv og det er jo slik at jo of­te­re en løgn blir gjen­tatt jo stør­re mu­lig­het er det for at den blir opp­fat­tet som en sann­het! Jeg har snak­ket med mange men­nes­ker i valg­kam­pen, blant annet noen som sa de skul­le stem­me på De Krist­ne. Jeg har da be­visst spurt dem om hva som står i de pa­ra­gra­fe­ne som er­stat­tet be­kjen­nel­ses­pa­ra­gra­fen i KrF og uten unn­tak - ingen viss­te det!

Jeg vil opp­ford­re deg, Jan Han­vold - gå inn i ditt lønn­kam­mer, be Gud og men­nes­ker om til­gi­vel­se for din uvi­se­li­ge frem­ferd og kon­sen­trer deg om det som bør være din vik­tigs­te opp­ga­ve, nem­lig å vinne sje­ler!