Mani Hussaini er leder i AUF. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sleivspark om MIFF

«Med Israel For Fred sier at jeg er antisemitt fordi jeg kritiserer drap på barn». Denne uttalelsen bør AUF-leder Mani Hussaini dokumentere eller beklage.

Organisasjonen Med Israel For Fred (MIFF) er naturlig nok opprørt etter en påstand som den nyvalgte AUF-lederen Mani Hussainikom med i intervju med Dagen på lørdag.

MIFF reagerer på at Hussaini i intervjuet sa at «Med Israel For Fred sier at jeg er antisemitt fordi jeg kritiserer drap på barn».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er en svært drøy påstand fra Hussaini. I tillegg er den helt udokumentert.

Denne uttalelsen bør Hussaini dokumentere eller beklage.

Det må vel helst bli det siste, tenker vi. For ­ingen seriøse organisasjoner – selvfølgelig heller ikke MIFF – bruker begrepet antisemittisme i en slik sammenheng.

Tvert imot. Vi reagerer alle instinktivt når unger­ blir ofre i en konflikt. Det er hjerteskjærende hver gang et barneliv går tapt. Enten det skjer på ­palestinsk side som under bombingen av Gaza, ­eller blant israelerne som nå sist i forrige uke da en tre måneder gammel baby ble drept av en terrorist i Jerusalem.

Uttalelsen omMIFF er et unødvendig sleivspark fra Mani Hussaini i et ellers veldig interessant intervju. Mani Hussaini ser ut til å være en utypisk politiker med en svært spennende profil.

Hans personlige opplevelser som flyktning til Norge, gir ham en erfaringsbakgrunn som selvfølgelig er interessant i den norske debatten om asyl, innvandring og integrering.

Det gjør inntrykk å lese om den hetsen Hussaini har mottatt fra antiislamsk hold. Der ble det instinktivt trukket slutninger om at en mann med et slikt etternavn ville arbeide for muslimsk maktovertagelse i Norge.

Men så viser det seg altså at Hussaini faktisk ikke en gang er muslim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gjennom Husseini har vi også for første gang fått en person i politikkens eliteserie som har kurdisk familiebakgrunn. Det mener vi er verdifullt. Det trengs langt mer søkelys på kurdernes situasjon i norsk offentlighet.

På mange måter er kurderne den etniske minoriteten som verden glemte. Opp gjennom årene har massakrene og overgrepene mot kurderne stort sett fått foregå i fred for verdenspressens mest intense søkelys.

Den kurdiske minoriteten er fortsatt i større ­eller mindre grad under press i de fleste landene der de tradisjonelt har tilhold, særlig i Tyrkia, ­Syria, Irak og Iran. Men verdensopinionens interesse er i dag større fordi frontlinjen i kampen mot Den ­islamske stat nå går midt gjennom de kurdiske områdene.

Mani Hussaini kommer selv fra Syria. Og vi merker oss spesielt den prisverdige åpenhet han viste i intervjuet når den gjelder den systematiske antisemittismen som gjennomsyret skolesystemet i det tidligere hjemlandet.

Les intervjuet i Dagen:Lærte jødehat på kristen 
skole i Syria

Det er all grunn til å ønske den nyvalgte AUF-lederen lykke til. Men Hussaini skal få et godt kommunikasjonsråd med på veien. Han bør legge seg på et presisjonsnivå som er betydelig høyere enn den uttalelsen han kom med om MIFF.