BETLEHEM: Jesu fødsel i Betlehem skjedde ikke ut av et intet, tvert imot var det en viktig hendelse i Hans store frelsesplan. Denne begynte for alvor med Abraham, opphavet til det jødiske folk. Hele denne frelsesplanen er vevd grundig sammen med det jødiske folket, og kirken, skriver Dag Øyvind Juliussen. På bildet ser vi Fødselskirken i Betlehem. 


Et barn er født i Betlehem

I stedet for forakt og likegyldighet, skulle vi heller utrykke at vi står i gjeld til dem. I særlig grad gjelder dette kirken og menigheten verden over.

På alle kontinenter og i alle nasjoner er det mennesker som i disse dager feirer Jesu fødsel. I alle religioner strever man etter å nå opp til en guddom eller en slags frelse.

Evangeliet forkynner det stikk motsatte, Gud kom ned og ble menneske. Jesus åpnet døren for menneskeheten tilbake til Gud. Guds drivkraft er Hans store kjærlighet til hvert enkelt menneske, «For så høyt har Gud elsket verden».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesu fødsel i Betlehem skjedde ikke ut av et intet, tvert imot var det en viktig hendelse i Hans store frelsesplan. Denne begynte for alvor med Abraham, opphavet til det jødiske folk. Hele denne frelsesplanen er vevd grundig sammen med det jødiske folket, og kirken.

I et historisk perspektiv har kirkens høytider ofte vært benyttet til trakassering og forfølgelse av jøder. I særlig grad har påsken eksponert det kirkelige jødehatet. Vi opplever også hvordan julen og Jesu fødsel brukes til angrep på jødenes hjemland.

Dette året er ikke noe unntak. KFUK-KFUM Globaloppfordrer til juleboikott av verdens eneste land med jødiske majoritet.

At utspillet knyttes til en kristen høytid vitner om manglende følsomhet ovenfor et folk som har vært hardt rammet av kirken gjennom historien.

I stedet for forakt og likegyldighet, skulle vi heller utrykke at vi står i gjeld til dem. I særlig grad gjelder dette kirken og menigheten verden over. Israel er det redskapet som Gud har brukt til å bringe Hans Ord og frelse til menneskeheten.

Da Gud utvalgte Abram for om lag 4000 år tilbake, var dette med bestemte hensikter. Gud sa til Abram i 1. Mosebok 12.3«- i deg skal alle slekter på jorden bli velsignet.» Dette pekte på Jesu komme (Galaterne 3.17) og Hans store forsoningsverk på Golgata, hvor Han tok verdens synd på seg.

Johannes 4. 22 forkynner: «Frelsen kommer fra jødene». Guds store hensikt med det jødiske folk var å samle seg inn en stor familie fra alle kontinenter og nasjoner. Denne store familien skulle «ikke gå fortapt, men ha evig liv» (Joh.3.16).

Ved troen på at Gud reiste Jesus opp fra de døde og bekjennelse av han som Herre, er våre liv reddet for evigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og jeg så en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord var borte, og havet fantes ikke mer. Og jeg så den hellige byen, det nye Jerusalem, stige ned fra himmelen, fra Gud, gjort i stand og pyntet som en brud for sin brudgom.

Og jeg hørte fra tronen en høy røst som sa: «Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal være deres Gud. Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som en gang var, er borte.»

Han som sitter på tronen, sa: «Se, jeg gjør alle ting nye.» Johannes Åpenbaring 21.1-5

Denne fantastiske evigheten venter den som har tatt imot den store gaven Jesus, dette har mange hundre millioner mennesker gjort. Hver og en av oss står i gjeld til jødene som har vært Guds redskap til å bringe redning til en verden på vei til evig fortapelse.

Vi feirer Jesus i disse dager, samtidig takker vi Gud for Hans folk og velsigner dem!