VEKKELSE: Løsningen ligger i en radikal, det vi kaller for en gammeldags vekkelse. Gud har ikke ­ulykkestanker for noen mennesker, skriver Steinar Harila. På bildet ser vi folketomme områder på ­Universitetsplassen og Karl Johans gate i Oslo lørdag.

Situasjonen i verden taler til oss

Har Guds ord noe å si oss i denne situasjonen vi er i?

Vi hører i media at vi er i en situasjon vi aldri før har opplevd. Det kan ikke jeg bekrefte, men at det er en dramatisk tid er sikkert.

Den berører oss som driver med hjelpearbeid i Israel, Russland og Estland, og andre som er aktive på ulike områder, opplever det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange har panikk og roper om hjelp til å overleve. NRK sender situasjonsrapporter mange timer hver dag. Har Guds ord noe å si oss i denne situasjonen vi er i?

Jeg synes Salme 127 kan få tale: En sang ved festreisene. Av Salomo. Dersom Herren ikke bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves. Dersom Herren ikke vokter byen, våker vekteren forgjeves. Forgjeves står dere tidlig opp, setter dere sent ned, eter slitets brød. Det samme gir han sin venn mens han sover. Se, barn er en gave fra Herren, livsfrukt er en lønn.

Dette er Guds ord til oss i Norge i dag! Dersom Herren ikke bygger huset. Norge har i større og større grad satt bort den Gud som gjennom lange tidsperioder har velsignet folk og land.

Dersom vi forkaster Gud, fører vi folket inn i ulykken. Bort fra Guds velsignelse. Vi setter i gang tiltak for å bygge landet står det, men det er forgjeves slit om en forkaster Gud.

Det gjelder oss alle, i familiesammenheng, menighetsliv, bygder og byer, kommuner, fylker, ja, hele landet. Storting og regjering kan gjøre hva de vil, men dersom de forkaster Gud, er alt forgjeves.

De fører nasjonen bort fra den velsignelse som Gud ønsker å gi, i rikt mål, til alle som vil følge ham. Jes. 24.5: Jorden er vanhelliget under dem som bor på den. For de har krenket lovene, overtrådt budet, brutt den evige pakten.

Vi kan avsette Gud, men han blir ikke avsatt fra himmelen. Nå er det tid å rope ut et budskap til hele folket: Vend om til Jesus, erkjenn at vi har sviktet og ført folket bort fra Guds plan og velsignelse. Nå ligger ikke løsningene i høyere levestandarder.

Løsningen ligger i en radikal, det vi kaller for en gammeldags vekkelse. Gud har ikke ulykkestanker for noen mennesker, folk eller land: Jes. 29.11: For jeg vet de tanker jeg tenker om dere, sier Herren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er fredstanker og ikke tanker til ulykke. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Med bønn om vekkelse og Guds velsignelse!