MARKERING: Israel arrangerte World Holocaust Forum i januar i år, der nærmere 50 statsledere deltok. Det var jo en markering mot antisemittisme i solidaritet med det jødiske folk, skriver Dag Øyvind Juliussen. Kronprins Haakon deltok i arrangementet og var med på en kransetrekkingsseremoni ved Yad Vashem Holocaust-minnesenter i Jerusalem.

Gode nyheter fra Israel

Stadig nye stater ser til Israel for hjelp til utfordringer innen terrortrussel, ørken bekjempelse, IT, medisin og nå også energi.

Etter å ha arbeidet med Israel i Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem siden 1996 har jeg blitt vant til å stadig vekk møte de som sier; «nå er det jammen en spesiell tid». Nå må jeg jammen si meg enig.

Etter å ha vært isolert og behandlet som en paria stat i det internasjonale samfunnet er denne nasjonen i ferd med å reise seg til å bli en pioner nasjon på område etter område (den har hele tiden vært til velsignelse for hele verden; frelsen kommer fra jødene).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stadig nye stater ser til Israel for hjelp til utfordringer innen terrortrussel, ørken bekjempelse, IT, medisin og nå også energi.

Israels økonomi er et mirakel. Israel er et lite land som i utstrekning er mindre en gamle Hedmark fylke. Antallet innbyggere er på størrelse med byen London. I dag har Israel flere selskaper registrert på Nasdaq børsen i New York enn hele det europeiske kontinent til sammen.

Supermaktene USA og deretter Kina har flest firmaer registrert på Nasdaq, deretter kommer lille Israel. Israelsk teknologi endrer våre liv og vår hverdag.

Landet har mer enn 250 Forsknings- og Utviklingssentere (R&D sentere). Uten sammenligning har Israel flere oppstartsbedrifter og flere R&D sentere per innbygger enn noe annet land i verden.

Her er noen av firmaene som har et slik senter i landet: Alibaba, Amazon, Apple, DELL, DropBox, Facebook, General Electric, General Motors, Google, HP, Huawei, IBM, INTEL, John Deere, Johnson & Johnson, Lenovo, Microsoft, Nokia, Paypal, PepsiCo, Philips, Samsung og SanDisk. Dette er bare et lite utvalg. LO som vil boikotte Israel framstår som en antisemittisk raddis.

2020 som vi nå har entret, har brakt med seg en rekke skjellsettende hendelser. Den første uken i januar hadde med seg en kolossal mengde nedbør, i løpet av dager steg Genesaretsjøen med 70 cm, dette er eksepsjonelt og historisk.

Vannet har fortsatt å strømme ned og man må muligens åpne slusene i sjøen for å unngå oversvømmelse. Tatt i betraktning at Genesaretsjøen i årevis har hatt en kritisk utfordring med for lavt nivå, så er dette intet mindre enn fantastisk.

Kort tid etter var Israel vertskap for World Holocaust Forum, nærmere 50 statsledere deltok i arrangementet. Det var jo en markering mot antisemittisme i solidaritet med det jødiske folk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tillat meg å informere om at det kun var en organisasjon som var invitert blant disse statslederne, nemlig IKAJ ved vår leder Jürgen Bühler. Det er mye mulig at dette var den største samlingen av statsledere gjennom historien i Det Hellig Land. Fra Norge deltok kronprins Håkon.

I løpet denne første måneden begynte Israel eksport av naturgass fra Israel til Egypt, gassen kommer fra feltene Leviathan og Tamar. Israels energiminister Yuval Steinitz omtalte dette som «en historisk milepel for staten Israel».

En felles uttalelse mellom Israel og Egypt beskrev samarbeidet slik: «en historisk utvikling som vil tjene økonomien til begge parter.» LOs ønske om boikott posisjonerer organisasjonen blant ekstremister.

Fortsatt i januar; nå publiserer president Trump sin Deal of the Century. Planen legger til rette for kolossale økonomiske incentiver ovenfor palestina-araberne, samtidig forutsetter den en slutt på terror og hat retorikk mot Israel.

Den bryter på en rekke steder med tidligere fastkjørte initiativ og bringer en helt ny dynamikk inn i prosessen. Den bryter med flere tiår med en samlet verdensopinion som følger det arabiske premisset «Israel har skylda». Det ser ut til at Israel vil godta planene og den blir støttet av flere sentrale arabiske stater.

Fra IKAJ ønsker vi å gi honnør til Trump for hans ønske om en fredeligere region, samtidig vil vi advare mot opprettelsen av en ny, arabisk stat i Israels land. Et område som er gitt dem av Gud og som tilhører dem i henhold til Folkeretten.

Uansett gleder vi oss over mange gode nyheter fra Israel på begynnelsen av et nytt tiår. At det går Israel vel er ikke bare en suksesshistorie, men det er enda mer et vitnesbyrd om Guds trofaste omsorg.