SEND INN INNLEGG
DEBATT: «Vi er helt enige med
...
DEBATT: «Vi er helt enige med Greta Thunberg som i FN uttalte at det er vårt forbruk som er problemet. Det er det som skaper klimakrise, produksjon og forbruk.» Foto: Adobe Stock
debatt
Klimakrise – hvor er du?
Del
Hei bekymret bestemor. Vi er på samme lag. I Hermon Forlag deler vi absolutt den bekymringen du har for jordkloden vår.

I mange år har vi utgitt profetiske bøker som omhandler hvordan vi ødelegger jorden. Bibelen er klarest på dette, og den er en av våre bestselgere.

Det som bekymrer meg mest er likevel at du undersøker kun to forlag av mer enn 10 kristne forlag, og går helt glipp av at Hermon Forlag (Genesis), har utgitt to titler med sterkt fokus på dette i år. De er å finne i mer enn 100 bokhandlere i hele Norge og på nett.

«Havet» tar blant annet for seg beskyttelse av havene våre, og den gaven Gud har gitt oss der. Den setter fokus på dette tema blant annet.

«Lagom er bra nok» handler nesten utelukkende om å leve miljøbevisst og greie seg med mindre – bruke det du har om igjen.

Vi er helt enige med Greta Thunberg som i FN uttalte at det er vårt forbruk som er problemet. Det er det som skaper klimakrise, produksjon og forbruk.

Klimakrisen er et nytt fenomen, slik vi beskriver det i dag. Bibelen beskriver likevel enorme klimakriser, som da vannflommen dekket hele jorden. Og den beskriver framtidige klimakriser som enorme solformørkelser, og andre tilstander som vil ta livet av store mengder av verdens befolkning.

Vi tror at som kristent forlag er vårt hovedbudskap å lede mennesker nærmere Gud og et evig liv, gjennom Jesu død på korset. I en framtid som ser mørk ut, vil i hvert fall dette gi liv og håp. Det er dette som bør være vår viktigste agenda, ellers bommer vi på målet.

Det betyr ikke at vi er likegyldige til hva som skjer i dag, som to titler over viser, men det kan ikke skygge for budskapet om Frelsen i Jesus som gjelder for en evighet.

For øvrig trykkes alle våre glansede bøker på miljøvennlig godkjent papir, som alle forlag i Norge gjør. Vi er også bekymret for våre barnebarns frelse, hverdag og framtid.

Dette er et svar på et ­ innlegg fra Elisabet B. Breen i ­ mandags ­ avisen.

hermon,hermon forlag,fn,genesis,klimaendringer,jesus