MARKERE: Vi skal vise respekt for andres meninger, men nå er det tid for kristenfolket til også å markere seg – for barnets rett til å bli født og for en god barndom. Nå ønsker jeg å være en stemme for barnet i mors liv, skriver Sten Sørensen. Bildet er fra en ja til livet-aksjon foran Stortinget i 2009. Foto: Knut Falch, NTB scanpix

Nå bør abortsaken følges opp

Nå har vi en gyllen anledning til å sette abort på agendaen og løfte opp livets ukrenkelighet.

I flere tiår har abortsaken vært en stille sak blant kristenfolket. Vi har bedt for det ufødte barn i mors mage og vært sorgfulle over høye aborttall.

I 2017 ble det utført 12.733 aborter i Norge. I mange år lå tallet på rundt 15.000 aborter. Dette er barn som aldri ble født og fikk muligheten til å vokse opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I sin nyttårstale sa statsminister Erna Solberg at vi nordmenn får stadig færre barn og at Norge trenger flere barn. Et viktig fokus i en nyttårstale. Tenk om vi kunne få en enda bedre politikk på dette området!

Abortsaken er på nytt blitt aktuell gjennom politiske prosesser og regjeringsforhandlinger nå i disse dager. Bør ikke vi derfor ta tak i dette nå gjennom en felleskristelig markering?

Hva med å arrangere en stor markering utenfor Stortinget en lørdag til våren der vi taler fosterets sak og livets ukrenkelighet? Jeg mener ikke en «mot-demonstrasjon» med uviselige paroler, men enja-markering og forbønnshandling (ikke «mot-bønnshandling») for menneskets ukrenkelighet fra unnfangelsen av.

Dette må være en «Ja til livet»-aksjon. Nå har vi en gyllen anledning til å sette abort på agendaen og løfte opp livets ukrenkelighet.

Dette må ikke være en partipolitisk markering, men ut fra Guds og Bibelens perspektiv! Gud som elsker alle mennesker og som har gitt oss livet i gave.

Jeg ønsker ikke å fordømme mennesker som er av en annen oppfatning enn den jeg har. Jeg vet det vil være store demonstrasjoner på Kvinnedagen for kvinners rett til å bestemme over sin egen kropp. Hadde det bare vært deres egen kropp det sto om!

Vi skal vise respekt for andres meninger, men nå er det tid for kristenfolket til også å markere seg – for barnets rett til å bli født og for en god barndom. Nå ønsker jeg å være en stemme forbarnet i mors liv!

«Som foster så Dine øyne meg. Og i Din bok var de alle skrevet ned, de dager som var fastlagt for meg, før en eneste av dem var kommet.» Salme 139, 16.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gud inkluderer også fosteret i sin plan og framtid.