Gå Via Dolorosa hjemmefra

Har du ikke råd til en reise til Jerusalem? Nå kan du gjøre turen gjennom den kjente, bibelske byen fra din egen sofa for en slikk og ingenting.

Is­rae­le­ren Ouri Sivan har ut­vik­let en «rei­se-app» der du kan gjøre en vir­tu­ell tur til de kjen­te krist­ne ste­de­ne i Je­ru­sa­lem - Via Do­lo­ro­sa, Grav­kir­ken, Olje­ber­get, Get­se­ma­ne, Sion­fjel­let, de tran­ge ba­sar­ga­te­ne og de ær­ver­di­ge by­mu­re­ne med mere.

Bil­lig Is­rael-tur

Appen «Bible Tra­vels» er til­gjen­ge­lig fra Apples app-bu­tikk, og hele «rei­sen» kos­ter bare 0,99 cents - eller fem kro­ner og seks­ti øre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Appen, som Ouri Sivan har ar­bei­det med i to år, ble lan­sert for tre må­ne­der siden og er al­le­re­de las­tet ned i over 30 land. Sivan er ikke i tvil om hvor­for:

- Je­ru­sa­lem er en av de flot­tes­te byer i hele ver­den. Her fin­nes de fles­te av de kjen­te, bi­bels­ke ste­de­ne, og vi ser­ve­rer dem for in­ter­es­ser­te på et sølv­fat, sier Sivan til Dagen.

Fa­sci­ne­ren­de

Han sier Bi­be­len er en svært fa­sci­ne­ren­de bok, så for hvert stoppe­sted, er det et av­snitt med bi­bel­un­der­vis­ning om hva som skjed­de på ste­det. I til­legg er de his­to­ris­ke fakta knyt­tet til ste­det pluss avan­ser­te, be­ve­ge­li­ge kart som gir bru­ke­ren god over­sikt hvor ste­det lig­ger i den gamle byen.

- Appen har tatt lang tid å ut­vik­le og er svært avan­sert rent tek­nisk. Sam­ti­dig har jeg lagt vekt på at den skal være bru­ker­venn­lig slik at voks­ne folk som ikke er vant til data­spill, også skal kunne bruke den, sier Sivan.

Fem opp­føl­ge­re

Bibel Tra­vels er al­le­re­de i gang med opp­føl­ge­ren. Etter tu­rist-ap­pen for Je­ru­sa­lem, kom­mer en app om Ga­li­lea og om­rå­det rundt Ge­ne­sa­ret­sjø­en, som Sivan job­ber med i øye­blik­ket.

Til sam­men har han pla­ner om å lage fem apper for «so­fa­tu­ris­ter» til Det hel­li­ge land.