broadcast ikon hvit
annonsørinnhold fra Misjon uten grenser
Victoria er 11 år gammel og ha
...
Victoria er 11 år gammel og har ingen voksne som passer på seg.
Ingen passer på Victoria
Del
Victoria er 11 år gammel og har ingen voksne som passer på seg. Moren forlot familien for to år siden, og nå bor hun visst sammen med en annen mann.

Overlatt til seg selv

Victoria er skuffet over moren, men forteller at ting ikke var så bra da moren bodde hjemme heller.

– Mamma var stadig full og ble sint for ingenting. Jeg ble til og med slått fordi jeg hadde vært ute og lekt. Hvis jeg hadde møtt henne på gaten nå, ville jeg gjemt meg, sier hun forsiktig.

Faren prøver så godt han kan å forsørge Victoria og søsteren Cristina. Han reiser på arbeid før jentene våkner om morgenen og jobber lange dager for lite lønn. Derfor er Victoria og søsteren overlatt til seg selv hele dagen.

Vil du hjelpe? Bli fadder her

Får hjelp på misjonssenteret

Lyspunkt i livet

Hver morgen står jeg opp, steller meg, spiser og går på skolen , forteller Victoria. I tillegg til skolearbeidet, må jentene også gjøre det meste hjemme. Det gjør de så godt de kan. Men uten voksne til å vise hvordan det skal gjøres, er det enkle lille hjemmet ganske uryddig. Det er skittent og slitt overalt. Victoria og søsteren føler seg ofte rådville og ensomme.

Men det finnes et stort lyspunkt i en nokså mørk hverdag. Victoria og søsteren har nemlig fått faddere. Victoria forteller: - Hver dag etter skolen, er vi på EtterSkoletid på misjonssenteret. Der får vi mat, så leker vi og får hjelp med leksene. Jeg liker meg på senteret. Alle er så snille her, og det beste av alt er at her har jeg skjønt at Gud elsker meg.

To av mange

Victoria og søsteren er bare to av veldig mange barn i Øst-Europa som vokser opp uten voksne til å passe på seg. For disse barna er det utrolig verdifullt å ha et sted å komme hvor de får kontakt med trygge voksne mennesker som bryr seg. Et sted hvor de får lov å være barn, leke og ha det gøy og samtidig får råd og veiledning til hvordan de skal mestre livet.

Sammen med lokale menigheter driver Misjon UtenGrenser misjonssentere 46 ulike steder i Øst-Europa. Hjelpen barna får her er et trygt og stabilt holdepunkt i en usikker hverdag. Slik får de en tryggere oppvekst og bedre forutsetninger for å mestre livet.

Vil du hjelpe? Bli fadder hermisjon uten grenser