Digital kirke i den rareste påsken noensinne
Det har vært pest, forfølgelse og krig før, men aldri har vi vel sett at så mange kirker i så mange land må holde stengt på samme tid.
PODKAST: Hver uke spiller Tore Hjalmar Sævik (t.v.) og Tarjei Gilje inn en episode av podkasten Tore & Tarjei. I ukens episode er temaet den brå digitaliseringen av kirken, som følge av koronapandemien. Foto: Øystein Lid
PODKAST: Hver uke spiller Tore
...
PODKAST: Hver uke spiller Tore Hjalmar Sævik (t.v.) og Tarjei Gilje inn en episode av podkasten Tore & Tarjei. I ukens episode er temaet den brå digitaliseringen av kirken, som følge av koronapandemien. Foto: Øystein Lid
Del

Torsdag var Tore Hjalmar Sævik og jeg en snartur innom kontoret for første gang på tre uker. Med behørig avstand spilte vi inn denne ukens podkast-episode før vi gikk hver til vårt igjen.

Vi snakker om hvordan korona-krisen påvirker oss og Kristen-Norge mer generelt, ikke minst med tanke på økonomisk bærekraft. Kanskje blir noen nå tvunget til å gjøre endringer som egentlig har vært nødvendige i en stund allerede. Vi fikk også besøk av kollega Bjørn Olav Hammerstad. Han forteller om den voldsomme utviklingen i antall menigheter som nå tilbyr digital formidling av gudstjenester og møter.

Ifølge den kirkelige arbeidsgiverorganisasjonen KA finnes nå et slikt tilbud i rundt halvparten av landets kommuner, mot bare fem prosent for en måned siden.

Unik påske

Samtidig er vi nå på vei inn i påsken, en påske som antakelig blir unik i kirkens historie. Det har vært pest, forfølgelse og krig før, men aldri har vi vel sett at så mange kirker i så mange land må holde stengt på samme tid. Hvordan fungerer digitale gudstjenester, og hva gjør dette fellesskapet med oss?

Følg podkasten hver uke

Redaktør Tarjei Gilje og journalist Tore Hjalmar Sævik lager ukentlige podkast-episoder der de tar opp aktuelle tema, ofte sammen med en gjest. Lytt til alle episodene på Spotify eller i iTunes.

Som følge av koronakrisen valgte Normisjon-general Anne Birgitta Langmoen Kvelland å kalle hjem organisasjonens misjonærer. Her forklarer hun hvorfor.

Er lovsang og kunstnerisk kvalitet forenlige størrelser? Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim gjester denne episoden av Tore & Tarjei.

Tore og Tarjei møter Peter Halldorf i Tromsø til en samtale om kristent klimansvar.

podkast,tore og tarjei,tore hjalmar sævik,tarjei gilje,bjørn olav hammerstad,ka,korona