broadcast ikon hvit
annonsørinnhold fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole
Bård Skeie Sørheim tar emner i misjon og kultur, systematikk og kirkehistorie på Fjellhaug.
Bård Skeie Sørheim tar emner i
...
Bård Skeie Sørheim tar emner i misjon og kultur, systematikk og kirkehistorie på Fjellhaug.
Bård (24): – Min faglige utvikling skjøt fart på Fjellhaug
Del
Hvordan er det egentlig å være student ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole? Vi har snakket med masterstudent Bård Skeie Sørheim om hans opplevelse av studietilværelsen på Sinsen i Oslo.

Veien til Fjellhaug

Bård Skeie Sørheim tar en master i teologi og misjon ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole og for øyeblikket tar han emner i misjon og kultur, systematikk og kirkehistorie. Vi spør Bård om hvilke emner som interesserer ham mest, og det er liten tvil om at systematikk og bibelfag er det som fanger interessen hans.

– Noe av det som interesserer meg mest, er det vi holder på med nå. Vi hadde akkurat forelesning om bibelsyn, og faget heter dogmatisk helhetssyn eller systematikk. Man forsøker å få en helhetlig og sammenhengende tematisk fremstilling av bibelens budskap, sier den engasjerte studenten.

Engasjement

Bård har i løpet av studietiden fått engasjere seg på flere områder utenom undervisningen. Høsten 2019 var han med i komitéen da Fjellhaug Internasjonale Høgskole og Veritas arrangerte konferansen Reliable. Konferansen tok opp spørsmål om kristen tro med mål om å gi mennesker ny bibelkunnskap og trygghet i kristenlivet. Det arbeides nå med en ny, tilsvarende, konferanse for 2021.

Mer enn teologi

I et hav av muligheter, hvorfor akkurat Fjellhaug Internasjonale Høgskole? Vi spør Bård hva han mener er bra med å være student her.

– En veldig bra ting med Fjellhaug er at det er gode relasjoner mellom studenter og lærere. De tar deg på alvor, bryr seg, og de kjenner deg forholdsvis personlig fordi det er en liten skole. Det vet jeg at andre studenter også har satt pris på.

Forskning og akademisk utvikling

En annen viktig årsak til at studenten fra Vestlandet trives på Fjellhaug Internasjonale Høgskole er at studiet av Bibelen og forskning ikke settes opp mot hverandre.

– Bibelen har en sentral og viktig plass på Fjellhaug. Det er bra, for et teologistudium uten Bibelen som grunnlag blir meningsløst. Samtidig er jeg glad for at Fjellhaug ikke bare tar forskning på alvor, men også har et aktivt forskningsmiljø og oppfordrer oss studenter til å tenke selv. Bibelen er sannhet. Derfor tåler den å bli forsket på. Det er et aspekt som jeg synes er vesentlig for teologien, poengterer Bård.

Veien etter studiene

Det er flere muligheter etter endt utdanning ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. En master i teologi kan brukes som utgangspunkt for videre utdanning til prest eller den kvalifiserer for arbeid der det søkes etter teologer, for eksempel misjonær eller ulike lederoppgaver i menigheter eller organisasjoner. På bachelorstudiet får du en bred innføring i teologien. Dette kvalifiserer til et spekter av ulike stillinger i kirke- og organisasjonsliv.

– Selv vet jeg at jeg har lyst til å drive med formidling. Det er ønskelig å kunne bruke utdanningen til en eller annen jobb hvor jeg får formidlet. Det er kjedelig når mennesker avviser kristendom på grunn av feiloppfatninger eller misforståelser. Jeg vil være med på å rydde vekk noen av de uriktige bildene som folk har av kristen tro. Det som er viktig for meg er at jeg får ha kontakt med mennesker, gjerne de som ikke kjenner Jesus, og at jeg får brukt utdanningen min. Jeg vil gjerne hjelpe folk som ikke kjenner Jesus til å kunne bli kjent med ham, avslutter den engasjerte studenten med et smil.

Studiene våre

Vi tilbyr mange spennende studier og veileder deg gjerne for å finne noe som passer deg.

Du kan blant annet velge mellom disse studiene:

  • Master i teologi og misjon
  • Bachelor i teologi og misjon
  • Bachelor i praktisk teologi
  • Bachelor i Bible, Ministry and Mission

I tillegg til disse studiene tilbyr vi følgende årsstudier:

  • Bibel og Misjon
  • Kristendomskunnskap
  • KRLE
  • Bible, Ministry and Mission

Vi tilbyr også nettstudier i følgende årsstudier

  • KRLE
  • Kristendomskunnskap

For mer informasjon om våre studier, se våre studietilbud her.

Vi vil ha kontakt med deg!

Er du interessert i kristen tro og misjon og ønsker å få en dypere kunnskap om dette? Ønsker du en meningsfull studietid som gjør deg klar til å møte fremtidens utfordringer? Da kan Fjellhaug være skolen for deg.

For spørsmål og studieveiledning, Send epost eller ring oss på 46504832.

Søk studieplass ved Fjellhaug Internasjonale høgskole.

Samordna Opptak

Velkommen til Fjellhaug!

fjellhaug,fjellhaug internasjonale høgskole,bård skeie sørheim