broadcast ikon hvit
annonsørinnhold fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole
Harald Tjervåg (28) studerer master i teologi og misjon ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.
Harald Tjervåg (28) studerer m
...
Harald Tjervåg (28) studerer master i teologi og misjon ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.
En utdanning som utruster til arbeid i misjon og menighet over hele verden
Del
«Jeg opplever det som en utdanning som gir gode muligheter», utrykker en engasjert student fra Vestlandet. Harald Tjervåg (28) studerer master i teologi og misjon ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

Veivalg

Går du siste året på videregående skole, eller ønsker å ta høyere utdanning? Det går mot vår og sommer, og du lurer kanskje på hvilke veivalg du skal gjøre.

Søknadsfrist for høyere utdanning nærmer seg nå med stormskritt.

Fremtiden

Harald gjorde dette veivalget for noen år siden og vi lurer på hva som fikk Harald til å søke studier på Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

– Teologi virket interessant å studere. Jeg hadde hørt mye bra om FIH og det virket som en bra skole. Venner og bekjente snakket også varmt om skolen, forteller Harald.

Kompetanse

Selv ønsker Harald å jobbe med noe misjonsrettet. Gjerne innen ungdomsarbeid, undervisning og forkynnelse.

Hva kan man bruke en teologisk utdanning til?

– Man kan blant annet arbeide innen misjon i de ulike misjonsorganisasjonene. Utdanningen gir en bredde i forhold til hva man kan arbeide med. Det er mulighet for å jobbe både i Norge og internasjonalt. Det er store behov i kristen-Norge og jeg opplever dette som en utdanning som gir gode muligheter, uttrykker studenten fra Vestlandet.

På agendaen

Jeg spør Harald hva han lærer om akkurat nå. Han forteller at han lærer om ungdomskultur og homiletikk, som er en form for prekenlære og religionspedagogikk.

Vestlendingen forteller at han har en deltidsstilling som forkynner ved siden av studiene. Kanskje homiletikk og prekenære er gode redskaper der?

– Absolutt! Det er spesielt nyttig til å forberede taler. Bibelkunnskapen jeg får med grunnspråkene gresk og hebraisk er også nyttig. Jeg føler meg mer utrustet i spørsmål om teologi og kristent arbeid.

Dyktige lærere

Hvorfor skal man velge Fjellhaug Internasjonale Høgskole, og hva er bra med å studere akkurat her?

– Det er ikke en så stor skole. Fordelen med det er at man blir godt kjent med folk. Det er også et sosialt miljø som går på tvers av kullene. Det er dyktige lærere. Det er fint å studere Bibelen på et sted hvor det er et konservativt perspektiv.

Anbefaling

Masterstudenten forteller at det er mulighet for å begynne med et årsstudium, for deretter å gå videre dersom det passer deg.

– Hvis du tenker at det er teologi du vil studere er FIH en veldig bra skole. Du kan gå et årsstudium og se om det er noe for deg. Jeg tror uansett du vil få nytte av året. Dersom det er passende for deg, kan du velge å gå videre, uttrykker den imøtekommende studenten.

For mer informasjon om våre studier, se våre studietilbud her.

Er du interessert i kristen tro og misjon og ønsker å få en dypere kunnskap om dette? Ønsker du en meningsfull studietid som gjør deg klar til å møte fremtidens utfordringer? Da kan Fjellhaug være skolen for deg.

For spørsmål og studieveiledning, Send epost eller ring oss på 46504832.

Søk studieplass ved Fjellhaug Internasjonale høgskole her.

Velkommen til Fjellhaug!