Skal Bibelen redigeres?

Om vi skal omvende oss og ta imot frelse – hva er det vi skal frelses fra? Da Tor B. Jørgensen var misjonær i Japan, hva var målsettingen med å vie livet sitt til en slik tjeneste?

På 90-tallet hørte vi grunnleggeren avLivets Ord,Ulf Ekman, si at han fikk sitt budskap rett fra Herren, når det var slik at det ikke helt stemte overens medBibelen. Dette mente vi da, som nå, var usunn kristendom og teologi på villspor.

Fra kirkelig hold (blant annet fraDen norske kirke) den gang var tydeligheten stor på attrosbevegelsen var på feil vei. Sammenligningen er kanskje uvanlig, men er det ikke det samme vi ser skjer igjen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men denne gang er det de profilerte ledere i Den norske kirke som overprøver det som Bibelen sier. Et tydelig statement i retning kristen universalisme og endring fra Gudsordet kom nylig fra tidligere biskopTor B. Jørgensen. Han sier at nå må det bekjentgjøres at ingen gårfortapt!

Den gode biskop forteller at han i hele sitt liv har vitnet omJesus både i og utenfor Norge. Drivkraften i ham har vært å peke på Guds nåde og Hans kjærlighet. Å «true» med fortapelsen har han ikke gjort. Jeg sier meg helt enig. Det er altfor mange historier der redsel for evig pine tok plassen fra forkynnelsen om levende liv, både i denne og i den neste virkelighet.

Men Jørgensen sin bekjennelse gir meg store spørsmål. Om vi skal omvende oss og ta imot frelse – hva er det vi skal frelses fra? Da Tor B. Jørgensen var misjonær i Japan, hva var målsettingen med å vie livet sitt til en slik tjeneste? Hva var poenget med å investere år i Japan med å vitne om Jesus og vise mennesker til Ham – dersom møte med Jesus ikke betyr en faktisk forskjell for tid og evighet? Japanerne går jo uansett ikke fortapt.

Å være «misjonær» må jo da være et underlig valg av tidsfordriv. Da blir «misjonærer» å spre vår kultur og tankesett til andre verdensdeler. Noe vi i så fall bør slutte med snarest mulig.

Hvor er troverdigheten i forhold til de løfter man gir ved inngang til tjenesten som biskop? Jeg ønsker virkelig ikke(!) å være «spydig», men det blir et grunnleggende spørsmål om tro, liv og sannhet.

For vil ikke fortsettelsen her, med et opphør av fortapelsen, også bety at «synd og dom» blir strøket? Det som vi ikke liker og som vi ikke helt kan forstå. Men hvorfor skal jeg da kunne tro og holde fast ved at nåde, fred og frelse blir stående? Om jeg kan ta vekk det vanskelige – hvorfor skal det gode få bli stående?

En kirke uten Guds ord er impotent – og en impotent kirke forplanter seg ikke. Hvorfor skal vi i det hele tatt bruke tid på kirke og bedehus? Er det for å motivere til at mennesker skal bli «mest mulig gode og snille»? Uten tvil finner vi like gode og oppofrende mennesker for eksempel både blant ateister, buddhister og muslimer som blant kristne. Hvorfor da forkynne Jesus?

Når Jørgensen sier at «Jesus er veien, sannheten og livet» – så er det et poeng å ta med hele verset i Johannes 14.6. «…ingen kommer til Far uten ved meg». Av andre sentrale ord må Johannes 3.16 stå tidlig i rekken av Bibelvers som må «redigeres», dersom vi hevder at «ingen går fortapt».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jørgensen sier «alle skal bøye kne og bekjenne at Jesus Kristus er Herre», ja, jeg tror det samme. Når det skjer som står i Matteus 25.31 – når Jesus sitter på sin trone og åpenbares for oss alle – da vil vi alle knele ned. Men må vi ikke lese hele teksten?! For når vi har knelt ned – så vises noen «til høyre og noen til venstre». Noen bort fra Gud – noen til Gud.

Innebærer ikke et fravær av fortapelsen at Jesu død på korset også mister sin betydning? Blir Jesu korsdød bare å forstå som «et godt eksempel»? I så fall et eksempel som gir meg høye skuldre – om Han ikke hadde gjort det for meg, og fordi Han måtte dette for å åpne veien til forsoning med Gud. Men jeg må ta imot – og jeg må våge å tro. Om jeg har fått høre – men ikke tar imot, så har jeg også valgt.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.