Gjennombrudd for evangeliet

Håpets festival i Oslo spektrum ble en suksess fra ende til annen. Over 7500 besøkende på festivalen og over 250 som søkte frelse, frelsesvisshet eller ønsket en ny overgivelse til Jesus etter forkynnelsen av Franklin Graham.

Budskapet var det enkle, kraftfulle evangelium om Guds kjærlighet til alle mennesker gjennom Jesu død på korset for våre synder. Synden som har skilt oss fra Gud, den tok Jesus på seg. Han strøk ut all vår skyld og gjeld med sitt eget blod, og nå er tilgivelse og evig liv tilgjengelig for alle som vil ha det. Vi trenger å bekjenne vår synd og omvende oss fra den med hjelp fra Den Hellige Ånd, som blir gitt oss ved troen på Jesus.

Dette evangeliet går aldri av moten. Synd, nåde, omvendelse, forsoning og tilgivelse er like aktuelle begreper nå som da de første kristne stod frem og forkynte. Som Jesus sa til sine disipler før himmelfarten:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Messias skal lide og stå opp fra de døde tredje dag, og i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag; dere skal begynne i Jerusalem. (Lukas 24, 26–27)

Menneskeheten har siden Adam og Evas tid gått sine egne veier, i stedet for å gå på Guds vei. Det har ført oss bort fra Gud, og vi har ikke lenger fellesskap med ham. På denne selvsentrerte, selvopptatte, selvhevdene, stolte veien snubler vi som i mørke, og gjør onde gjerninger. Mord, harde ord, ekteskapsbrudd, løgn, tyveri og lignende sammen med egenrettferdighet, dømmesyke, pengekjærhet, grådighet, griskhet og annet som Bibelen kaller for synd. Dette er fruktene av det mer grunnleggende problemet: Vi har gått vår egen vei. Denne veien er en dødens vei, for den ender i en evighet borte fra Gud. Selvfølgelig ser vi at mennesker også gjør det gode på denne veien. Alle er skapt i Guds bilde, og vi vet fortsatt hva som er rett å gjøre. Likevel har vi en grunnleggende feil retning på livet vårt, og ingen av våre gode gjerninger forandrer på det faktum.

Gud vil ikke at noen skal gå fortapt, så han har laget en ny vei for oss. Guds vei heter Jesus, og den bringer oss tilbake til Faderen, gjennom troen på Ham som døde for oss. Han banet en ny og levende vei til Gud gjennom sitt legeme på korset, da han oppfylte all rettferdighet i vårt sted. Når vi vender om fra vår onde vei, og går på Guds vei, blir vi frelst. Dette kalles omvendelse. Når vi vender oss til Gud i troen på Jesus, får vi tilgivelse for syndene. Dette kalles forsoning, vi blir forsonet, gjenforent med Gud. Da har vi fått del i det evige livet sammen med Ham. Vi er gått over fra døden til livet!

Da John Dawson og David Demian besøkte Norge på den årlige «Sammen for Hans ansikt» siste helgen i februar, så utfordret de norsk kristenhet til å tro Gud for evangeliets gjennombrudd i 2017.

Noen ganger venter vi lenge på det vi lengter etter og ber om. Da kan det bli nesten vanskelig å tro at ventetiden er over. Utfordringen er altså å gå over fra et modus av å vente på bønnesvaret til å faktisk forvente det og tro at det er her.

For meg, og mange med meg, representerer Håpets festival et gedigent gjennombrudd for evangeliet i Oslo, og i Norge for øvrig. Hvis Elias, som satt på Karmelfjellet og bad, kunne nøye seg med å se en sky på størrelsen av en hånd i horisonten for å kalle det et gjennombrudd av regn i landet, så kan jeg godt nøye meg med å se samlingen i Spektrum denne høsten for å vite at vi har fått et gjennombrudd for evangeliet i år!

Med det mener jeg både de 250 pluss som søkte frelse disse dagene, hvilket i seg selv har skapt stor glede i himmelen. Men også de 7500 besøkende, foruten seere via TV-skjermen som fikk høre et klart og tydelig evangelium om frelsen i Jesus Kristus. Det betyr at mange har fått ord å tale som de nå fremover kan dele med sine venner og kjente når de skal forklare evangeliet. De har også fått en fornyet tro på det enkle evangeliets kraft da de fikk se den gode responsen på forkynnelsen. Dessuten er de 900 troende som tok kurset «I am Andrew» også blitt utrustet til å være vitner i hverdagen i månedene og årene fremover, så frukten av denne festivalen kommer vi til å se i lang tid fremover.

La oss be for oppfølgingen av de frelsessøkende, og at evangeliet skal fortsette å gå frem i tiden fremover! Høsten er stor, så la oss gå til verket. – Takk Jesus, for at du er på ferde i Norge!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-----