ABORT: Jeg er rystet over forslag og vedtak som ulike politiske partier nå heier frem; aktiv dødshjelp, tvillingabort og nå sist utvidelse av abortgrensene, skriver Hans Olav ­Syversen.  Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Menneskeverdet trenger et sterkt KrF

fredag 31. august 2018

Samfunn

Jeg må ærlig si at jeg ikke hadde trodd at vi skulle komme så langt at det foreslås på ramme alvor å krysse grensen der abort skal tillates etter den grense der barnet kan reddes.

Hva motiverer til politisk innsats? Det er et spørsmål jeg ofte har fått og også stilt meg selv ved mer enn en anledning.

For meg har det alltid kokt ned til menneskets verdi og hvordan samfunnet skal hegne om menneskeverdet. Som grunnplanke ligger det kristne menneskesynet. Det har gitt mening og motivasjon for et politisk engasjement gjennom mange år.

I KrF har jeg alltid kjent på den gode følelsen det er å møte mange som ser disse spørsmålene som grunnleggende for samfunnet. Vi har sett og ser på dette som verdier viktigere enn kroner og øre.

Jeg er rystet over forslag og vedtak som ulike politiske partier nå heier frem; aktiv dødshjelp, tvillingabort og nå sist utvidelse av abortgrensene. 

Jeg må ærlig si at jeg ikke hadde trodd at vi skulle komme så langt at det foreslås på ramme alvor å krysse grensen der abort skal tillates etter den grense der barnet kan reddes.  Dette fremmes som liberal og fremtidsrettet politikk. For meg er det en politikk som nedgraderer menneskeverdet og et trist tilbakeslag.

KrF løfter disse og andre liknende spørsmål som er så grunnleggende for samfunnet. Og jeg kan trygt si at dette ikke løftes kun når det er bekvemt eller­ passer inn den dagsaktuelle ­debatt. Nei, dette brukes det mye tid på og er KrFs kjerne. Det er jeg trygg på at KrF vil gjøre også fremover.

Det kan blåse nordavind fra ­alle kanter i politikken. Jeg er sterk i troen på at KrF er det ­partiet som kan og vil sette disse spørsmålene på den politiske dagsorden; det kommer til å bli viktigere enn noen gang fremover. Motkreftene er sterke og ­frimodige; det har den siste tids debatt vist. Derfor trenger vi å slutte opp om det ­partiet som ­setter menneskeverdet i ­sentrum!