Overraskende rolig fra Hillsongs yngste

Young and free har blitt kjent for å presse grenser innen lovsang. Nå har de lent seg godt tilbake. Det gjør ingenting.

Man skulle troHillsong Young and Free fylte sin ferske plate med låter i EDM (Eletronic Dance Music)-sjangeren. Det gjør de ikke.

«Youth Revival» ble sluppet for en uke siden. Platen er det andre fulle albumet Hillsongs ungdomsband Young and Free gir ut. Dette er en live-plate, slikHillsong har for vane å gi ut. Den ligger langt nærmere Hillsong United, med sin unge-voksne profil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ett år siden Ep-en «This is Living Now» kom ut, en samling med tre helt nye låter og en eldre låt. I mellomtiden har de rukket å sleppe en remiks av låter fra denne Ep-en og den første banebrytende platen «We Are Young & Free».

Den visuelle profilen til Young and Free har unektelig blitt assosiert med disko. Derfor er det kanskje litt overraskende at den ferske platen «Youth Revival» bruker bilder fra Michelangelos maleri Guds finger, blandet med noe som ligner på en plaket for et vekkelsesmøte i USA på 70-tallet. Det er som om man kjenner lukten av fuktig telt og sagmugg. En lukt målgruppen av denne platen knapt har kjent.

Bare en av de 13 sangene på albumet har vi hørt før, nemlig tittelsporet fra forrige Ep-en, «This is Living». Denne låten, pluss «Falling Into You», «Real Love» og «Only Wanna Sing» er kanskje de eneste som følger opp de mer diskoaktige låtene Young and Free har blitt kjent for.

Når det gjelder det diskoaktige preget er det ingen tvil om at Young and Free har trykket syntheziseren til sitt hellige bryst. Nesten alle låtene, uansett hvor rolige de er, bygger rundt fengende synth-temaer.

At Young and Free er mindre EDM-aktige i denne utgivelsen kan tolkes som et tilbakesteg rent sjangermessig. Men det er definitivt ikke et steg tilbake kvalitetsmessig.

Tekstene er utpreget lovsangsaktige hvor kjærligheten og overgivelsen til Jesus er sentral. Dette finner vi eksempler på i låter som «Real Love», «Only Wanna Sing».

De kanskje aller beste lovsangslåtene er de mer kontemplative, som «Trust» og «Passion», men også «Face to Face», med sin enkle tekst, avbrutt av fantastiske synth-temaer står frem. Teologien er som hentet fra en sangbok på bedehuset. Her står korset, overgivelsen og vandringen med Kristus midt i bildet.

Youth Revival er en spiselig plate. Her fins det noe for enhver smak. Young av free pusher ikke grensene denne gang, men de fortsetter å begeistre med sangbare låter og spor som smaker godt.