DEBATT: «I kjent stil sprer palestinaaktivisten Mads Gilbert (bildet) også nå sine ensretta påstander mot Israel», skriver Oddmar Mathiassen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Gaza-Israel – også en mediekrig

Author picture

mandag 18. juni 2018

Samfunn

Den ellers vitende Gilbert hadde verken sett eller hørt noe av dette. Noen tror visst at vi lesere sluker alt rått.

Jeg er ikke enig i alt staten Israel har stått for. Samtidig tenker jeg: Hadde ikke lilleputtstaten Israel forsvart seg i fire kriger mot muslimske nabostater, hadde den vært utsletta og jødene uten land. Hamas er en uforsonlig palestinsk sunni-muslimsk terrororganisasjon på Gaza-stripen, som har felles grense med Israel. Organisasjonen har som mål å utslette Israel. Et ledd i dette er at skoleelever lærer å hate og drepe.

I det siste har Hamas satt i gang et nytt og omfattende voldelig opprør ved grensa mot Israel. Målet er å krysse grensa slik at terrorceller kan utføre angrep der slik det var vanlig før muren blei oppført. Det israelske forsvaret har gitt tydelig beskjed om at det vil bli skutt mot slike som ikke respekterer grensereglene.

I kjent stil sprer palestinaaktivisten Mads Gilbert også nå sine ensretta påstander mot Israel. Det skjedde i et intervju leda av partilederen i Rødt og etter at et palestinsk barn døde under grenseurolighetene. Gilbert uttalte da dette: «… Og at de skyter opprørsledere, som de kaller dem.

Og hvis et spedbarn kan være opprørsleder, så sier vel det ganske mye om situasjonen.» Her påstår Gilbert at israelske soldater skyter en baby. Han unnlater å nevne at barnet døde av et kronisk helseproblem slik foreldrene og en anonym lege i Gaza uttalte det til nyhetsbyrået AP. Det passa ikke å si at foreldre og Hamas var ansvarlige for at et lite, sjukt barn blei tatt med til en krigssone. Det passer Gilbert å si at det er Israel som representerer terror – ikke Hamas.

Hva ville samme Gilbert sagt om noen fra israelsk side hadde brukt et barn slik? Med barn som skjold og effekt drives mediekrig sammen med og for Hamas. Sjelden nevner det at det er Hamas som først skyter raketter, bruker bombekastere mot Israel.

Så minnes jeg at det hospitalet i Gaza hvor Gilbert var lege under en tidligere krig også blei brukt av Hamas som hovedkvarter og base i krigen mot Israel.

Den ellers vitende Gilbert hadde verken sett eller hørt noe av dette. Noen tror visst at vi lesere sluker alt rått.