KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

Dette går gæernt, Hareide!

fredag 24. juni 2016

Samfunn

Ved sin høyt profilerte Pride-deltagelse gjør Hareide et signal-valg i full visshet om hva den langsiktige forståelsen vil være.

I formiddag har jeg mottatt en ny medlems-email fra KrFs partileder Knut Arild Hareide der han presenterer erfaringer og hendelser etter sin avsluttede pappaperm for en uke siden.

Aller først vil jeg uttrykke min glede over at Hareide er tilbake på jobb etter vel anvendt permisjon med kone og barn.

LEDER: Hareide på Pride

Jeg syns Hareide er en flink kommunikator og likanes politiker. Ikke rart at han vinner kåringer som «valgkampvinner».

Knut Arild Hareide argumenterer for sin Pride-deltagelse, og her er min uenighet vel kjent. Jeg mener at han lar KrF bli et gissel for en bevegelse som representerer den sterkeste motstand mot KrFs historiske kamp for mor-far-barn-definisjonen av ekteskap og familie. Ved å delta gir han signaler om at han åpner opp for Pride-bevegelsens omdefinisjoner av ekteskap, foreldreskap og familie.

Hareide er så bevisst på hvilke signaler han gir, at han f.eks. aldri i verden ville ha deltatt i folkemøter mot barnevernets utallige overgrep, til tross for omfattende dokumentasjon i seriøse medier som BBC, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Ved sin høyt profilerte Pride-deltagelse gjør Hareide et signal-valg i full visshet om hva den langsiktige forståelsen vil være.

LES: Forlater partiet på grunn av Hareides Pride-støtte

Problemene ved Hareides Pride-deltagelse forsterkes av dagens medlems-email. Her løfter nemlig min partileder på lokket om hva KrFs programkomite og han selv tenker om nettopp ekteskaps- og familiepolitikken fremover.

Hareide skriver: «I KrF jobber vi med et nytt program, som nå debatteres i partiet og skal endelig vedtas på landsmøtet i 2017. I forslaget fra programkomiteen fremheves fortsatt ekteskapet mellom mann og kvinne som en god og den mest stabile rammen rundt barns oppvekst. Samtidig anerkjenner man, som i eksisterende program, at mennesker tar andre valg for sine liv og respekterer andre former for forpliktende samliv mellom to voksne. Programkomiteen erkjenner at den historiske forståelsen av ekteskapet ikke har politisk flertall i dag. KrFs syn på ekteskapet mellom mann og kvinne endres ikke, men de anbefaler å konsentrere seg om å sikre barns rett til en mor og en far. Det bør derfor settes rammer for assistert befruktning og adopsjon som sikrer at barnet både får en far og en mor, og kan bli kjent med sitt biologiske opphav.»

Knut Arild Hareides Pride-detagelse kan bli spikeren i kista for KrFs muligheter til å fremstå med noen som helst troverdighet ved stortingsvalget i 2017.

LES OGSÅ: Egen fylkesleder: Tilliten til Hareide er svekket

Om Hareide på nytt i 2017 blir kåret til «valgkampvinner», er dette en mager trøst om enda flere av Norges verdibevisste velgere sender KrF ned mot sperregrensen idet vi isteden stemmer for andre partier som tross alt er bedre på andre saker i livet enn det som er aller, aller, aller viktigst – ekteskapet, mor-far-barn, familien!

Hvis KrF likevel ikke skal risikere populariteten for de mest skjebneavgjørende spørsmål. da vil mange av oss bli hjemme, eller stemme på et annet parti.

Knut Arild Hareide og Kristelig Folkeparti – det er ennå ikke for sent å snu!

Dette innlegget ble først publisert på Torps blogg