DEBATT: «Islam representerer en åndsstorm som på sikt kan knekke det norske samfunn», skriver Per Haakonsen. Illustrasjonsfoto: Metropolico.org/CC/Flickr

Hvor går vi?

søndag 24. januar 2016

Samfunn

Ja, det er i sannhet dårlige tider for bibeltroende mennesker i vårt land.

Først har vi en kirke som vil åpne for en praksis som Guds ord forbyr. Så har vi en misjonsorganisasjon som vil selge ut korset for en slant penger. Og som om ikke det skulle være nok, har vi nå fått en misjonsorganisasjon som er opptatt av å ønske muslimene velkommen til Norge. Ja, det er all grunn til å spørre: Hvor skal dette ende?

Det har lenge undret meg at kristne ledere – det være seg i kirke eller misjon – har så lite syn for den åndelige nød de sprer blant sine egne. Rundt omkring i vårt land finner vi mange enkeltstående kristne som ikke lenger vet hvor de skal gå for å finne et kristent fellesskap. Dette er mennesker som leser sin Bibel og som tror det de leser. Men dem er det ingen som bryr seg om.

Vi må spørre: hvor er nøden for sjelene? Og – er vårt kristne lederskap klar over at de selv er årsak til denne nøden? Espen Ottosen er talsmann for Norsk Luthersk Misjonssamband, og han har utvilsomt mange med seg i det han skriver. Han har lenge tatt til orde for at vi ikke må tråkke muslimene på tærne. De fleste muslimer er snille og hyggelige mennesker som ikke vil en katt fortred. Riktignok er det noen som er slemme, men dem får man heller tale til rette.

FRISPARK: Sannheten om islam

Poenget i Ottosens mange skriverier er at vi ikke må oppføre oss slik at muslimene ikke føler seg hjemme her. De må få dyrke sin tro og bygge sine moskeer. Ottosens resonnement følger i det store og hele en ren menneskelig tankegang. Stikkordene er menneskerettigheter, religionsfrihet og integrering. De bibelske henvisningene glimrer med sitt fravær. Slår vi opp i Bibelen, finner vi en helt annen tankegang. Det gamle testamentet taler om den fristelse hedningene utgjør for Guds folk. Derfor får de beskjed om å rive ned deres altere og bildestøtter. De skal heller ikke ha noen omgang med dem.

I dag er det ikke fristelsen fra islam som er problemet, men trusselen. Derfor har formaningene til Israel i gammeltestamentlig tid like stor aktualitet. Vi skal ikke tillate at en annen tro får innpass i vårt land. Norge er bygget på kristne verdier, og skal vi hegne om disse, kan vi ikke ønske en kristendomsfiendtlig religion velkommen. Dette burde være nokså elementært.

Det hjelper lite at fungerende rektor ved Fjellhaug, Frank-Ole Thoresen, har virket blant muslimer og har doktorgrad. Det er ingen mangel på kunnskap og formell kompetanse blant oss. Det er derimot stor mangel på folk med åndelig gangsyn og som er i stand til å stå oppreist i hverdagen.

Islam representerer en åndsstorm som på sikt kan knekke det norske samfunn. (Det har Hege Storhaug rett i.) Det eneste som kan berge oss er en mobilisering rundt kristne verdier. Men da må nok Misjonssambandet skifte spor.