Muslimer ber fredagsbønnen i Clichy la Garenne, en forstad i Paris. Foto: Thibault Camus, AP foto

Er islam 
en rase?

søndag 15. april 2018

Samfunn

Vi må ikke glemme at muslimene er våre medmennesker. Og de trenger den Sannhet som kan sette dem fri,

Islam-motstandere risikerer å bli stemplet som rasister. Hvis motstanden mot islam er rasisme, er islam en rase. Dette betyr at den som går over til islam skifter også rase. Men dette er umulig, for rase er noe man er født i og ikke noe man går over til.

Dette viser at anklagen om rasisme i dette tilfelle er absurd. I grunn er dette bare en hersketeknikk man bruker for å bringe islam motstandere til taushet.

Men ikke alle lar seg bringe til taushet. Det finnes fortsatt folk som reiser sin stemme og viser at islam er en trussel mot vår kultur, mot vår sivilisasjon, mot vår frihet.

 

Fredag skapte terror nok en gang overskrifter i Frankrike, da en væpnet gjerningsmann i byen Trèbes tok gisler på et...

Publisert av Dagen 28. mars 2018

 

I Dagens nummer av onsdag 28. mars kunne vi lese om oppropet som ble underskrevet av 100 franske intellektuelle mot islamistene forsøk på å skape en stat i staten i Frankrike. Det var intellektuelle med ulike livssyn, men de hadde bekymringen for Frankrikes fremtid som fritt land tilfelles.

Men kanskje mest interessant er at blant oppropets underskrivere er mange personligheter med muslimsk bakgrunn, som for eksempel den tunisiske journalist og forfatter Fawzia Zouari og den algirske forfatter Boualem Sansal.

Dette er noe vi må ta med i den norske debatt om den samme sak. For i vår motstand mot islam, må vi ikke glemme at muslimene er islamismens første offer.

Vi må ikke glemme at muslimene er våre medmennesker. Og de trenger den Sannhet som kan sette dem fri, de trenger et møte med ham som er Veien, Sannheten og Livet.