ILLUSTRASJONSBILDE: Finansminister Siv Jensen under spørretimen på Stortinget. Foto: Tore Meek, NTB scanpix

Eksempler på snikislamisering

onsdag 23. mai 2018

Samfunn

Det synes som media, politikere og ledende muslimer er lite interessert i å undersøke det. Etter vet noen ganske mye, men ikke vil si det? Det er lov å undre seg.

Shoaib Mohammad Sultan nevner i et innlegg Siv Jensen og uttrykket hun lanserte, nemlig «snikislamisering». Det er ikke et uttrykk jeg til vanlig bruker, men når Sultan nevner at hun nylig på politisk kvarter faktisk den dag i dag ikke kan sette fingeren på og konkretisere, så undrer det meg.

Jeg hørte ikke innslaget. Men jeg vil nevne ett eksempel. De to søstrene som Åsne Seierstad skriver om, fikk i flere år i all hemmelig opplæring og ble sterkt radikalisert.

Nå kan man si de var muslimer fra før, men engasjementet ble forsterket i islamistisk retning. Dette skjedde i all hemmelighet. Lærerne på skolen visste det ikke, ikke en gang foreldrene.

Visste noen imamer det, men sa ikke noe? Jeg vet ikke. Jeg regner med Shoaib Mohammad Sultan ikke visste det. Slik opplæring i all hemmelighet kan man meget treffende kalle snikislamisering. Og spørsmålet er: Hvor mange steder foregår noe lignende?

Det synes som media, politikere og ledende muslimer er lite interessert i å undersøke det. Etter vet noen ganske mye, men ikke vil si det? Det er lov å undre seg.

Det kan jo også nevnes at i flere år ble kjøtt på Nortura-anlegget i Østfold «velsignet» av imamer, også det kjøttet som ble solgt til alle og enhver! Jeg tror svært få hadde hørt om det inntil det ble stoppet.

Nå er det slutt, men når slikt skjer uten at folk flest vet om det, så må man kunne kalle det snikislamisering. Shoaib Mohammad Sultan visste det sikkert, men skrev han om det?