PALESTINsK UNGDOM: KFUK og KFUM i Palestina forteller at ungdom som vokser opp i Palestina i dag, er stilt overfor tre reelle muligheter. De kan enten bli apatiske, de kan velge ekstremisme med voldelige og hatefulle ageringer eller de kan velge en demokratisk ikke-voldelig linje.

Støtt palestinsk ungdom

Årets OD-prosjekt handler om å utfordre radikaliseringen og volden for å kunne gi rom for fred og jobbe for likestilling.

På OD-dagen 1. november gir over 80.000 ungdom i Norge bort en dag av sin utdannelse i solidaritet med ungdom i andre land. I år går midlene til KFUK-KFUM Global sitt arbeid for å fremme fred og rettigheter, gjennom samarbeid med palestinske kristne partnere på Vestbredden og i Gaza. Under overskrift­en «Frihet til å leve» setter årets OD-prosjekt søkelys på palestinsk ungdom som er født inn i en konflikt de aldri var med på å starte, som de hver dag må leve med konsekvensene av.

Den n orske kirke har i lang tid engasjert seg for rettferdig fred i Midtøsten, særlig i Palestina og Mellomkirkelig råds arbeid for rettferdig fred i Palestina og Israel har tre hovedprioriteringer:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

1. Legge til rette for teologisk, økumenisk og interreligiøs refleksjon og dialog om Palestina og Israel for å skape økt kunnskap om og forståelse av konflikten.

2. Styrke relasjoner mellom Den norske kirke og kirker og kristne i Palestina og Israel.

3. Styrke respekten for menneskerettighetene og internasjonal lov gjennom økumenisk samarbeid som bidrar til å avskaffe okkupasjonen og sikre en demokratisk utvikling i både Israel og Palestina.

Det er derfor naturlig vi støtter opp om årets Operasjon Dagsverk (OD) prosjekt som handler om å motvirke radikalisering og beskytte rettighetene til unge ­palestinere.

Den norske kirke har en lang historie med samarbeid med Norges KFUK-KFUM. Gjennom barne- og ungdomsarbeidet, korsang og speiding har KFUK-KFUM-bevegelsen en lang og god tradisjon for å ta barn og unges virkelighet på alvor og skape samfunnsengasjerte ledere. Dette er også fokuset blant KFUK-KFUM sine partnere rundt om i verden.

KFUK og KFUM i Palestina forteller at ungdom som vokser opp i Palestina i dag, er stilt overfor tre reelle muligheter. De kan enten bli apatiske, de kan velge ekstremisme med voldelige og hatefulle ageringer eller de kan velge en demokratisk ikke-voldelig linje. Årets OD-prosjekt har gjennom KFUK-KFUM Global valgt partnere som oppmuntrer og oppfordrer ungdom til å velge demokrati og fredsbygging.

Årets OD-prosjekt handler om å utfordre radikaliseringen og volden for å kunne gi rom for fred og jobbe for likestilling. I tillegg til å styrke traumebehandling, vil aksjonen også kunne bidra til at palestinsk ungdom blir kjent med sine rettigheter og forstår hvordan de kan påvirke samfunnet på en god måte.

Selv om KFUK-KFUM Global oppfordrer forbrukere og investorer til å velge bort produkter og selskaper som opprettholder okkupasjonen på Vestbredden, vil ikke dette være hovedsaken i Operasjon Dagsverk. Både KFUK-KFUM Global og OD tar selvsagt sterk avstand fra all antisemittisme, og er tydelige på at de anerkjenner Israels legitime rett til å eksistere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er norske skoleelever som med et overveldende flertall har valgt året Operasjon Dagsverk prosjekt. I Den norske kirke heier vi på ungdom, på ungdomsengasjement og på fredsarbeid.

Jeg vil derfor oppfordre menigheter i Den norske kirke å melde seg som arbeidsgivere på OD-dagen 1. november. Jeg vil også oppfordre alle våre medlemmer, både foreldre og elever, til å slutte opp om OD og dermed gi viktig støtte til palestinsk ungdom.

Les også
Derfor boikotter han Operasjon Dagsverk
Les også
Blir kalt for nynazister og antisemitter
Les også
Palestinakomiteen bør skamme seg
Les også
– Skoleaksjonen setter mange jødiske ungdommer i en vanskelig situasjon