SØRGEBÅND?: Innimellom kom grupper av LHBT-personer som representerte egne yrker, samt familie og andre tilhengere av paraden; heller ingen av disse med sørgebånd så vidt jeg kunne se, skriver Greta Aune Jotun.  Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

Sørgetog for Orlando?

mandag 11. juli 2016

Samfunn

Det er alle kristnes plikt å advare.

Ifølge flere kilder skulle Oslo-Pride 2016 også være en minneparade for de som ble drept i Orlando-massakren. Derfor ville jeg helst tro at dette måtte bli en annerledes parade enn tidligere år.

Nå så ikke jeg arrangementet live, men en lang rekke bilder og videoer lagt ut på nett, har gitt et fyldig nok inntrykk for å kunne mene noe om opptoget. Hva forventet jeg å se?

SYNSPUNKT: Bør KrFs ledelse utfordres?

Nei, ikke annet enn hva jeg vil tro folk flest normalt ville forventet av mennesker som skulle minnes ofre for terror: et stille tog; mennesker med sørgebånd; verdig opptreden; sanger som tilkjennega bedrøvelse over drapene og så videre, slik man ser i andre sammenhenger når «kolleger» viser sin deltakelse etter en tragedie.

Men slik var det ikke.

LHBT-aktivistene opptrådte som de pleier i sine parader; halvnakne; sexfokuserte; vulgære i oppførsel og påkledning; huiende; skrålende; overmalte som klovner. Innimellom kom grupper av LHBT-personer som representerte egne yrker, samt familie og andre tilhengere av paraden; heller ingen av disse med sørgebånd så vidt jeg kunne se, og sorg var heller ikke det som preget deres ferd, selv om de fleste så ut til å ha alminnelig god oppførsel.

KrFs leder deltok også i «minneparaden»; han hadde hatt en fredelig pappapermferie i Orlando før skytedramaet; dette var – ifølge ham selv, beveggrunn god nok for å gå i den frivole paraden; han kunne tydeligvis ikke få uttrykt sin avsky for terroren på annen måte – og smilte bredt til fotografene.

Hvis du som leser dette tror jeg er sterkt imot LHBT-aktivistenes parader, tror du helt rett. Det finnes knapt noe tåpeligere å paradere for enn egen – og andres – seksualitet. Hvis du tror jeg forakter aktivistenes uansvarlige og uanstendige oppførsel, og deres anomale samliv, har du også helt rett.

LEDER: Hareides sololøp

Det var faktisk i homomiljøer HIV oppsto; og forekomsten av viruset er sterkt økende i slike miljøer (det bør ikke forundre noen). Hvis du tror jeg mener at politiske og kirkelige ledere som støtter Pride-paraden økonomisk og/eller ved deltakelse, er fra «sans og samling», har du helt rett.

Hvis du tror jeg mener de nye lovene som er vedtatt for å imøtekomme LHBT-aktivistene, er vanvidd satt i system, har du også helt rett. Norge er nå i aller høyeste grad fortjent medlem av Galskapens akse; land hvor folks variable følelsesliv er øverste lovgivende «instans».

Hvis du tror jeg hater LHBT-ere generelt og aktivistene spesielt, og vil at de skal trakasseres, fengsles eller drepes, tar du fullstendig feil. Det byr meg også imot å kalle noen «homse» eller «lesbe», slik en kjent homoaktivist ikke ser på som sjikane; jeg synes derimot det er ufine uttrykk.

Men; LHBT-erne bør tåle å høre at de bør avslutte den fordummende aktivismen, inkludert paradene. De har nå flere rettigheter enn andre med følelsesbrister; så hva paraderer de her i Norge for? LHBT-ere i likekjønnet samliv, og særlig de som kaller seg kristne, bør også tåle å høre at de lever et liv som i følge Guds Ord vil føre dem til fortapelse; den samme utgang på livet får også de som holder med dem.

De som ikke tror dette, kjenner ikke Skriftene, eller fornekter både Gud vår Far og Kristus. Det er alle kristnes plikt å advare.

MENINGER: Enig med Dagen

LHBT-personer bør også fortelle den oppvoksende slekt hvor vanskelig det er å være lesbisk, homofil, bifil eller transperson; ikke fordi de ikke får viljen sin i alt, eller blir mobbet av noen, men fordi det normale og optimale er samlivet mellom én mann og én kvinne – i et livslangt ekteskap. For egen del bør de også innse at de ikke behøver «puter under armene», men et forstandig, redelig og voksent forhold til virkeligheten.

Sørgetog for Orland-ofrene? Vel; LHBT-foreningene bør helt klart skolere sine medlemmer i god oppførsel.