ELSKE: At man er fri til å elske den man vi er en essensiell verdi i Norge. Den kampen ser jeg absolutt viktigheten av å fortsette å kjempe for når man leser begrunnelser som dette, skriver Silje Hjemdal. Bildet er fra fjorårets Pride-parade i Oslo. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix  Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

La barna lære å være frie med stolthet

fredag 15. juni 2018

Dette innlegget er en respons på "Nei til Pride i barnehagen"

Samfunn

Måten Pride markeres er, i de fleste tilfeller, ikke en politisk markering. Det er en markering som understreker det tolerante og varierte samfunn vi lever i.

Den siste tiden har debatten rast rundt at barnehager i Oslo har valgt å markere Pride på sin sommerfest. Jeg synes det er positivt at barn i barnehagen får mulighet til å lære mer om Pride. For Pride er tross alt et arrangement for å markere at man er stolt av egen seksuell orientering og kjønnsidentitet.

Kritikerne av markering av Pride i barnehagen, deriblant redaktøren i avisen Dagen, mener politiske markeringer ikke hører hjemme i barnehage eller skole. Det er jeg helt enig i. Men måten Pride markeres er, i de fleste tilfeller, ikke en politisk markering. Det er en markering som understreker det tolerante og varierte samfunn vi lever i.

At redaktøren i Dagen skyver enkelte innvandrermiljøer foran seg i denne diskusjonen synes jeg ikke gjør saken hans bedre. Han skriver at det» i dag et problem at foreldre fra konservative muslimske familier ikke sender barna sine til barnehage fordi de er usikre på hvilken påvirkning barna får der.»

At man er fri til å elske den man vi er en essensiell verdi i Norge. Den kampen ser jeg absolutt viktigheten av å fortsette å kjempe for når man leser begrunnelser som dette.

Jeg er glad for at Norge er et land der man kan elske den man vil. Det er en viktig verdi, som jeg mener det er bra at barn lærer om. Og når rammeplanen i barnehagen er helt tydelig på at barn skal lære om seksuell orientering, så er det naturlig at Norge største markering av kjærlighet er en del av denne opplæringen.