Farlig norsk antisemittisme

Author picture

tirsdag 21. november 2017

Samfunn

Men verst er det at en ikke tar samlet front mot antisemittismen. Vi skulle hatt mange «natt til 10. november» markeringer. Vi skulle hatt fakkeltog hver gang antisemittene slår til mot våre 1500 norske jøder.

12,5 prosent av det norske folk har klare fordommer mot jøder. Dette viste den store undersøkelsen i 2012 fra Holocaustsenteret. Det tilsvarer 600.000 personer.

Videre ble det påvist at 38 prosent likestiller Israels behandling av palestiner-araberne med nazistenes behandling av jødene under annen verdenskrig.

Videre at en av fire mener jøder i dag minnet om holocaust til egen fordel, og at 12 prosent gir jødene selv skylden for at de er blitt forfulgt.

Det ser faktisk ut som de holdninger mot jødene som er indoktrinert i et folk, kan utløse en meningsløs handling som Krystallnatten.

Spørsmålet er: Kan vi få en ny Krystallnatt? Tyskland fikk sin en november-natt i 1938.

Under et foredrag av en kjenner av Tyskland ble det for cirka 10 år siden opplyst på Arkivet i Kristiansand at det bare var Adolf Hitler som stod bak planleggingen og gjennomføringen av Krystallnatten. Han ville teste om han hadde folket med seg i det grusomme han satte ut i livet.

Det ble fortalt at da ordrene kom til nazikontorene i de store byene som Frankfurt og Hamburg, telefonerte lederne der til hovedkontoret i Berlin for å forsikre seg om riktigheten av ordren. «Snakk med Føreren», lød svaret! Det turde de ikke.

Da ingen innvendinger kom mot de stygge handlingene, visste Hitler at nå hadde han all makt i Tyskland!

Tyske aviser omtalte ikke det som hadde skjedd!

Noen i Norge vegrer seg mot det som kan skje igjen, ved å gå i fakkeltog til ære for jødene som så brutalt ble slått ihjel Krystallnatten. Statsministeren var der, alle politiske partier i Bergen kommunestyre var der – fra Rødt til Frp.

Men prosentvis var det altfor få som stilte opp.

Men verst er det at en ikke tar samlet front mot antisemittismen. Vi skulle hatt mange «natt til 10. november» markeringer. Vi skulle hatt fakkeltog hver gang antisemittene slår til mot våre 1500 norske jøder. Det var denne anti-jødiske holdning som førte til Krystallnatten. Derfor kan den komme på nytt!