Trine Overå Hansen har rett til å blokkere den hun vil, men kan hun forklare hvorfor hun gjør det med akkurat meg? Er jeg mindre verd å lytte til, eller mindre verdig et svar på spørsmål, enn det Vebjørn Selbekk og Fredrik Græsvik er, spør Sigmund Voll Ådnøy. Bildet er fra Dagsnytt 18 i NRK 23. november, da Overå Hansen møtte Vebjørn Selbekk til debatt.

Tier der andre taler?

Author picture

tirsdag 28. november 2017

Samfunn

Nye spørsmål til Trine Overå Hansen og Norge Idag. Er det rett å møte kritikere med blokkering og taushet?

Trine Overå Hansen, kommentator i ukeavisen Norge Idag, har blokkert meg på Facebook. Når jeg er innlogget, kan jeg ikke se hva hun har skrevet. Det gjelder også i kommentarfelt på DagensDebatt.no.

På Twitter har hun ikke blokkert meg, men har møtt meg med taushet hver gang jeg har spurt henne om noe.

Dette innlegget er ikke ment som sutring. Det er mer en slags åpen undring - samt en slags orientering til noen av de som tror det er Trine Overå Hansen, Jan Hanvold, Jan-Aage Torp, Finn Jarle Sæle og Bjarte Ystebø som forsøkes “kneblet”.

Trine Overå Hansen har rett til å blokkere den hun vil, men kan hun forklare hvorfor hun gjør det med akkurat meg? Har jeg vært spesielt usaklig? Har jeg vært uredelig og sagt noe som ikke stemmer?

Er jeg mindre verd å lytte til, eller mindre verdig et svar på spørsmål, enn det Vebjørn Selbekk og Fredrik Græsvik er?

“Lønner det seg ikke” å ha debatt/dialog med meg? Gjelder ikke «taler der andre tier» når det er jeg som tar kontakt eller tar noe opp til debatt?

Om det fins fnugg av hold i Norge Idags image som “folkelig”, bør de behandle kritikerne sine som folk. Det samme gjelder Visjon Norge.

Jeg kunne ha sagt mer om flere som blokkerer, sletter eller på annen måte vrir debatters og medieomtalers premisser, men jeg lar det være her. Jeg har mye potensielt stoff til ei bok om de som “tier der andre taler”. Hvor mye av det som til slutt blir med i boka, er ikke bare opp til meg å avgjøre.