TAKKEBREV: Pastor Øystein Gjerme i Salt Bergenskirken.

Åpent takkebrev til Øystein Gjerme

For det er nettopp ditt gode navn og rykte du setter på spill når du tar opp Dagens bruk av Kristen-Norge.

Hei Øystein. Jeg kjenner deg ikke, - har bare truffet deg en gang i ett selskap, men jeg leste artikkelen din i Dagen mandag 11. juni og kjenner stor glede over at du som pastor setter tingene i rette perspektiv og person foran system.

At du omslutter og forsvarer en leder i menigheten som Dagen fremstiller som en overløper er forbilledlig. At du begrunner ditt forsvar med en konkret attest når du skriver at han er pliktoppfyllende i sin kristne tjeneste forteller at du verdsetter ham så høyt at du er villig til å risikere ditt eget gode navn og rykte. Noen ganger krever den ene større fokus enn de 99.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For det er nettopp ditt gode navn og rykte du setter på spill når du tar opp Dagens bruk av Kristen-Norge. Men du slåss mot vindmøller. Du skriver så rett at Dagen tar ikke ansvaret for at de formidler en usann kobling.

Min egen erfaring som Dagen-leser er at redaksjonen sjelden lyger, men alt for ofte er det tendensiøst og fordreid det de formidler. Derfor kan lederen den 12. juni, med den største frimodighet skrive at artikkelen om homoparaden i motsetning til det du skriver, ikke inneholder noen beskyldninger.

Stå på, Øystein, hold fokus - forkynn evangeliet om riket.

Les også
De nye dilemmaene i pinsebevegelsen
Les også
Dagens bruk av Kristen-Norge
Les også
Dagens villedende journalistikk
Les også
Leder lovsang - og spiller på Pride
Les også
Søviknes trekker seg fra Pride
Les også
Nei til Pride i barnehagen
Les også
«Kjent og lest av alle»