Urealistisk

Hareide sier at KrF ble straffet fordi partiet var ærlig. Feil. Partiet ble straffet fordi de gikk inn for en regjering av Høyre + KrF + Venstre, noe velgerne forstod var urealistisk.

To uker før valget prøvde KrF å avklare sitt standpunkt: Borgerlig side. Knut Arild Hareide visste at det eneste alternativet med mulighet til å få flertall, var en regjering av H + FrP med støtte fra V og KrF.

Likevel sa Hareide at KrF ikke ville støtte en regjering der FrP er med. Han vil ikke svare klart på om det betyr at han vil felle en H + Frp-regjering. Ny uklarhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter valget sier han at Høyre må velge mellom Frp og KrF; parodien er fullkommen. Det er uanstendig å prøve å presse et 25 prosentsparti til å skrote sin 15 prosentspartner til fordel for en 4 prosentspartner.

Den beste analysen for hvorfor KrF mistet så mange stemmer, er det Hans Rustad i document.no som har kommet med.

Det er ikke lett å være sentrumsparti der mange solidariserer seg med venstresiden og andre er klart borgerlige. Kanskje løsningen er å dele partiet: Kristensosialistene og kristendemokratene. Så får vi se ved neste valg hvem som får størst oppslutning.

Les også: