KrF trenger tydelig ledelse

Jeg savner Kåre Kristiansen og hans tydelige ledelse i KrF.

Det er riktig at partiprogrammet tilKrF hevder mye av de klassiske kristne verdiene. Men så har partiet frontfigurer somHareide ogDagrunn Eriksen som opptrer og snakker i en mye mer liberal retning.Kjell Ingolf Ropstad ogHans Olav Syversen snakker mer som konservative kristne oppfatter partiet. Så har man en følelse av atKjell Magne Bondevik sitter i baksetet og styrer som «syvende far i huset.»

Det er veldig mye bra i KrF, men vinglingen til Hareide og alle de dumme utspillende mot regjeringen sammen medVenstre, har ført til stor usikkerhet blant velgerne. Det viktigste er ikke på hvilken side man får mest igjen for egen politikk, men hva som blir igjen av det man ikke får igjennom. Å tenke seg et samarbeid medAp er for mange av oss utenkelig. Samtidig må ledelsen stå for de klare kristne verdiene uansett om man får gjennomslag for det eller ikke. Deltakelse iHomoparaden av Hareide i fjor ogKrFU i år hjelper i alle tilfeller ikke partiet framover selv om dette bør ha liten betydning i politikkens helhet. Det er slike hendelser som viser partiet i praksis. «Hør på det jeg sier, ikke det jeg gjør.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er en grunn til at konservative kristne, som egentlig skulle være grunnfjellet i partiet, er på vei bort fraKrF. Det virker som om KrF gjenspeiler situasjonen i Den norske kirke. Liberalisering, en «falsk» kjærlighet der alt er ok og en altomfattende teologi som har mistet kraften som det reneevangeliet gir. Man har mistet troen på det ekte og spør folket hva man skal gjøre. Det fører alltid galt av sted. En leder skal lede av overbevisning og ikke spørre hva alle liker. Skal man tro at hele «Kristen-Norge» og flere til vil slutte opp om ens meninger, vil det sprike i alle retninger og til slutt ta livet av seg selv.

KrF må sette fram de viktigste sakene som man vet «grunn­fjellet» står for, så får man mange andre som nødvendigvis ikke har en bekjennende kristen tro, men ser verdiene av dette i samfunnet med seg. Jeg er sikker på at det er rom for et parti bygget på kristne verdier dersom man taler klart om menneskeverd, respekt for livet, menneskers personlige frihet, økonomisk rettferdighet og et tydelig borgerlig samarbeid.

Jeg savner Kåre Kristiansen og hans tydelige ledelse i KrF.

-----

*Trykk her for å lese flere debatter og artikler som omhandler KrF

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.