KrF: «Er det naturlig at KrF går i regjering med et parti som ikke har noe om kirke eller kristne verdier i utkastet til nytt partiprogram, slik tilfellet er med Høyre?» spør KrF-medlem, Nils-Petter Enstad. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sjekkliste for samarbeid

De som mener KrF bør gå inn i Solberg-regjeringen, bør krysse av på denne sjekklisten

• Er det naturlig at KrF går i regjering med et parti som ikke har noe om kirke eller kristne verdier i utkastet til nytt partiprogram, slik tilfellet er med Høyre?

• Er det naturlig at KrF går i regjering med et parti som har programfestet aktiv dødshjelp, slik Frp har gjort?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• Tyder det på at det blir et godt samarbeid med et parti der fremstående tillitsvalgte bruker karakteristikker som «Judas» og «imamsleiker» om KrFs partileder, slik flere Frp-politikere har gjort?

• Hvor sannsynlig er det at de eventuelle gjennomslag KrF måtte få i en regjeringserklæring med Solberg-regjeringen blir respektert med tanke på at punktet i avtalen fra 2013 om at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk ble «oppfylt» med tidenes frislepp i den samme politikken?

• Hvor sannsynlig er det at KrFUs vedtak om nei til abort får gjennomslag i et samarbeid der FpU har vedtatt å innføre fri abort til uke 24 i svangerskapet.

• Hvem gir den mest presise beskrivelse av situasjonen, de to nestlederne som snakker lyrisk og emosjonelt om «alt» KrF har oppnådd i samarbeid med Solberg-regjeringen, eller partilederen, som beskriver resultatene som å holde igjen på en negativ utvikling; at det man har oppnådd er at resultatene ikke ble fullt så ille som de ellers ville blitt?

Les også
Fem av åtte i KrFs stortingsgruppe uenige med Hareide
Les også
KrF samarbeider oftere med Ap enn Høyre på kommunenivå
Les også
Mange innmeldinger i KrF
Les også
Knut Arild Hareide sin modige og klare tale
Les også
MDG åpner for samarbeid med Ap, Sp og KrF